Sprzedaż płodów rolnych.

• Autor wątku Autor wątku Arthuss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Arthuss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam. Zajmuje się sprzedażą płodów rolnych z własnego gospodarstwa na wydzierżawionym terenie w mieście. Czyli coś w stylu straganu. Wszystko ok. Wymogi jakie stawia sanepid to m.in dostęp do bieżącej wody i toalety. Wszystko jest jak trzeba- dostęp do WC również poprzez zaświadczenie właściciela sąsiedniego sklepu, ale panowie nie chcą tego uznać ponieważ tłumaczą że ten sanitariat powinien być gdzieś indziej czy raczej ma to być toaleta ze sklepu spożywczego. Dla mnie to absurd, zresztą jak ci, co do których mogę jedynie być konkurencją mieliby się na to zgodzić. I stąd moje pytanie- jaka ma być ta toaleta? Interesują mnie przepisy dotyczące stawianych wymogów oraz szczególnie z tym sanitariatem. Nigdzie nie mogłem tego znaleźć. Jeśli to możliwe to proszę o podanie źródeł. Z góry dziękuje. Pozdrawiam.

Proszę o możliwie szybką odpowiedź.

Sprawę z sanitariatem mogę uznać za skończoną- załatwiłem toaletę z dzierżawcą terenu i mam wszystko jak trzeba. Ale teraz z kolei znowu się czepiają i stawiają wymogi co do jakiś dokumentów dotyczących handlu obwoźnego. Czy to jest niezbędne, wcześniej nikt niczego takiego nie chciał- dodam że jestem producentem tych płodów rolnych które sprzedaje. Mam własną działkę o powierzchni 60 arów- czyli poniżej 1 ha. Byłbym bardzo wdzięczny, jakby ktoś podsunął mi linka do tych przepisów. Pozdrawiam.

Powrót