C
crocodil
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 254
Witam, mam problem ponieważ w lutym ubezpieczyłem pojazd bo kończyło się obowiązkowe ubezpieczenie OC. Teraz 2 tygodnie temu sprzedałem auto a dla sprzedającego powiedziałem, że poczekam tydzień aż ubezpieczy pojazd bo chcę odzyskać swoją niewykorzystaną składkę (Za OC zapłaciłem 1350zł, więc liczę na zwrot przynajmniej 1000zł) lub on mi dopłaca tysiąc i niech jeździ na moim OC. Wolał ubezpieczyć na siebie więc się zgodziłem, teraz wysłałem papiery do ubezpieczalni i dostałem informację, że nie mogę wycofać polisy jako zbywca pojazdu - może to zrobić tylko nabywca....
Czyli firma ubezpieczeniowa Polins ma rację i zostałem "wydymany" na ponad tysiąc zł? Czy jest jakaś szansa na odzyskanie niewykorzystanej składki bo powiem szczerze, że jestem w szoku teraz :/ Jest to dla mnie duża kwota
Czyli firma ubezpieczeniowa Polins ma rację i zostałem "wydymany" na ponad tysiąc zł? Czy jest jakaś szansa na odzyskanie niewykorzystanej składki bo powiem szczerze, że jestem w szoku teraz :/ Jest to dla mnie duża kwota