D
damians214
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Ztemat już się pojawił ALE nie dokońca został "wyczerpany".
Chcę sprzedać samochód w dniu dzisiejszym poszedłem go przerejestrować - aby przyszły nabywca nie musiał widzieć mojej faktury zakupu.
W WK Pani zabrała kartę pojazdu i wydała "miękki" dowód rejestracyjny.
Na "normalny: dok. mam czekać do 30dni!!!!!
JEst t ow moim przypadku problem bo przyszły nabywca już zostawił zaliczkę - więc i chęć zakupu z jego strony jest wielka.
Pytanie powtarzam - czy mogę sprzedać pojazd na miekkim dowodzie?
Jakie są mogą byćtego konsekwencje?
W WK otrzymałem krótko i zwięźle " NIE MOGĘ SPRZEDAĆ".
Ktoś radził, że mogę ale muszę przyszłemu nabywcy wystawić pełnomocnictwo do odbioru stałego dow. rej. w moim imieniu ?!?
Prawdy i mity - bardzo proszę o informację!
Pozostaje jeszcze kwestia ubezpieczenia.
Mialem OC jak był nieprzerejestrowany - co w przypadku jak go przerejestrowałem ? czy OC jest ważne? raczej nie ? powinienem zaktualizować dane u ubezpieczyciela ?!
Chcę sprzedać samochód w dniu dzisiejszym poszedłem go przerejestrować - aby przyszły nabywca nie musiał widzieć mojej faktury zakupu.
W WK Pani zabrała kartę pojazdu i wydała "miękki" dowód rejestracyjny.
Na "normalny: dok. mam czekać do 30dni!!!!!
JEst t ow moim przypadku problem bo przyszły nabywca już zostawił zaliczkę - więc i chęć zakupu z jego strony jest wielka.
Pytanie powtarzam - czy mogę sprzedać pojazd na miekkim dowodzie?
Jakie są mogą byćtego konsekwencje?
W WK otrzymałem krótko i zwięźle " NIE MOGĘ SPRZEDAĆ".
Ktoś radził, że mogę ale muszę przyszłemu nabywcy wystawić pełnomocnictwo do odbioru stałego dow. rej. w moim imieniu ?!?
Prawdy i mity - bardzo proszę o informację!
Pozostaje jeszcze kwestia ubezpieczenia.
Mialem OC jak był nieprzerejestrowany - co w przypadku jak go przerejestrowałem ? czy OC jest ważne? raczej nie ? powinienem zaktualizować dane u ubezpieczyciela ?!