Sprzedaz poza allegro (steam)

• Autor wątku Autor wątku Devilmas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Devilmas

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam otoz kilka dni temu wystawilem na allegro aukcje ze sprzedaniem itemku w grze po 2 dniach napisal do mnie kupiec, ze normalnie kupi ta rzecz lecz poza allegro i pozniej zaczelo sie manipulowanie, ze zrobimy to przez skype udostepni ekran i pokaze jak robi przelew i niby wszystko poszlo dobrze on pokazal mi, ze pieniadze wyplynely z jego konta a ja mu przekazalem przedmiot lecz z 06.05.2016 do dzisiaj przelew nie doszedl jeszcze wczoraj napisal, ze byla jakas przerwa techniczna u niego w banku dlatego przelew zostal wstrzymany. Dzisiaj napisalem, zeby wyslal mi screena historii przelewow czy nie anulowal tego przelewu i napisalem, ze wydaje mi sie ze cos kreci on odpowiedzial dobra to sie wal, nara
Cena przedmiotu 220zl
Czy moge taka sytuacje zglosic na policje jako oszustwo ?

Tak.

Należy zabrać ze sobą korespondencję mailową, nagranie "przekazania wpłaty" i przekazania danych przedmiotu.

Jeśli nie dysponuje Pan dowodami przekazania wpłaty (rzekomego) oraz przekazania przedmiotu (zrobiście to na skype "na gębę") to będzie problem duży.

Mam zdjecia porobione jak pisalismy o wszystkim, lecz rozmowy nagranej nie mam. Posiadam zdjecie jak pieniadze wyplynely z jego konta na moje konto

Jeżeli na tym "potwierdzeniu" widać numer rachunku nadawcy i odbiorcy to temat jak najbardziej kwalifikuje się pod oszustwo. Na policję z kompletem screenów, zdjęć - wszystko podrukowane.

Do tego adres IP Pana i adres IP z jakiego dostawał Pan maile.

Jeśli jest Pan nieletni z opiekunem prawnym (rodzicem).

Powrót