sprzedaż psp w lombardzie

• Autor wątku Autor wątku radek01206
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radek01206

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

dnia dzisiejszego sprzedałem konsolę PSP w lombardzie, jest to moja pierwsza transakcja w miejscu tego typu i cały dzień biję się z myślami, czy się w coś nie wkopałem, najzwyczajniej chciałem sprzedać konsolę, a tu nie spotkałem się z żadną umową sprzedaży, a jakąś umową o pożyczkę, przeczytałem to 10 razy, spytałem kolegę, który posiada swój własny lombard, ale nadal martwię się czy nie podpisałem czegoś złego, jeśli mógłbym, to proszę o spojrzenie na umowę, na punkty tej umowy. Jeśli zdjęcie umowy będzie nieczytelne, to mogę wysłać je zainteresowanym na maila.

Chciałbym się upewnić po raz ostatni, czy jest tak jak mi mówiono. Czyli sprzedałem konsolę za 150zł, a jeśli chcę ją odzyskać to mogę to zrobić tylko dzisiaj ( bo umowa jest jednodniowa) ale za kwotę 160zł ponieważ wlicza się cenę towaru oraz jeden dzień przechowania(10 zł za dzień) czyli 160zł.
A jeśli go nie odbiorę dzisiaj, to umowa wygasa, a towar pozostaje ich własnością, a ja mogę spać spokojnie, że nie podpisałem czegoś w rodzaju pożyczki że z każdym dniem mam naliczane 10zł, albo 10% w skali roku?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Z tym plikiem to jest tragedia, nie da się tego odczytać. Jednak zakładam że zawarłeś klasyczną umowę o pożyczkę pod zastaw. Więc tak na chłopski rozum-lombard daje ci kasę a ty w zamian w formie zabezpieczenia tej kasy dajesz im psp. Masz teraz dwa wyjścia albo oddasz im kasę z odsetkami albo nie oddasz kasy i stracisz psp. W obu przypadkach sprawa zamknięta.

Powrót