sprzedaż samochodu na zastawie bankowym

• Autor wątku Autor wątku Natalii_PS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Natalii_PS

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam.W 2004 były mąż( w tym roku jeszcze mąż) zaciągnął pożyczke na zakup samochodu bez mojego podpisu i wiedzy.Po roku płacenia( o wiele wiem) przestał płacic raty.Znalazłam pismo do byłego męża że cytuje: "bank informuje iż w wynniku zaległości powstałych na umowie kredytowej wyżej wymieniona wierzytelność zaostała sprzedana oraz przeakaza do dlaszej obłsugi przez firme **** " W kolejnym piśmie znalazłam przedsądowne wezwanie do zapłaty, odtsawienie na parking firmy.Dowiedziałam się że dany samochód zaostał zajęty przez komornika i oddany do sprzedazy-wyadje mi się ze to były jakies przekrety i machlojki.Samochod widzialam tego roku w komisie,byl wystawiony za połowe ceny.W lutym br. auto zostalo sprzedane a długi podzileone na zajecia komornicze męza.Boje sie teraz ze komornik wejdzie na dom( mam do utrzymania 2 dzieci,mieszkanie jest własnosciowe-lokatroskie moje i bylego ktory nie zgadza sie na podział)Co mam w tej sytuacji robic?Jakie władze poruszyc? prosze bardzo o pilna odpowiedz!!! dziekuje

Powrót