Sprzedaż samochodu

• Autor wątku Autor wątku szulik86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szulik86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.

Wpierw chciałbym się przywitać ze wszystkimi na forum :) więc siemka.
To moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc.

Jakis tydzien temu wystawilem na allegro samochod, opis byl mniej wiecej taki ze odpala, jezdzi, ze ma wymienione to i owo, a potrzeba wymien to i tamto.

Caly sek w tym iż na zdjeciach ktore dodalem, to auto widnieje na felgach aluminiowych. W moim opisie na allegro nie podalem ze auto sprzedaje na felgach i tym samym nie napisalem ze auto z felgami.

Napisalem ze auto na zimowkach 13" bo faktycznie tak jest, a zdjecia wystawilem z poprzednich wakacjii, a wtedy auto posiadalo owe felgi.

Niestety owe felgi juz dawno temu zostaly sprzedane.

Czy w takim razie jestem zobowiazany sprzedac auto tak jak jest na zdjeciu czy nie? W opisie mojej aukcji nie ma wzmianki o tym ze auto sprzedaje z felgami i tym samym ze auto sprzedaje tak jak na zdjeciu.

Po drugie, auto zostalo juz sprzedane poprzez kup teraz. Kupujący spiera sie caly czas ze z felgami i juz. Nie mam zamiaru bawic sie w pogrozki i zastraszania ani z mojej strony ani z jego. Czy w takim wypadku moge poprostu poczekac jakis czas az aukcja zostanie niewazna czy jakos tak?? :)

Pieniazkow jeszcze nie otrzymalem poniewaz w opisie bylo podane ze zaplata na miejscu odbioru i tym samym odbior osobisty.

Czy jesli nie bede chcial sprzedac auta bez felg to groza mi jakies konsekwencje?

Zdjęcia stanowią integralną część opisu, więc kupujący ma prawo domagać się wydania auta z felgami. A ponieważ ma prawo to i konsekwencje mogą z tego być. Spróbuj dogadać się ze sprzedającym i wspólnie wypracować kompromis, bo umowa nie "zostanie nieważna czy jakoś tak" :)

Powrót