B
bialko0019
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam. Od dłuższego czasu uczę się tworzenia stron internetowych w języku HTML z CSS i małymi elementami JavaScript. Nie jestem jeszcze dobry w tym zakresie, ale chciałbym za drobne pieniądze sprzedawać strony wykonane w 100% przeze mnie, nie wykorzystując innych, jakichkolwiek skryptów, szablonów. Znajoma powiedziała mi, że mogę (bo tyko tak chcę) robić to legalnie, i jest taki sposób - nie muszę mieć skończonych 18lat, ale:
- strony wykuję TRAIL - tylko i wyłącznie trzy podstrony
- wartosc wynagrodzenia nie może być większa niż 200zł miesięcznie
- zleceniodawca korzysta tylko i wylącznie z moich szablonów - oczywiście małe poprawki graficzne itp sa dozwolone, ale nie przeróbka skryptu, czy w czymś podobnym
- sprzedaż może byc prowadzona max. przez 2 lata
Tu moje pytanie: Czy taka ustawa prawna istnieje, że będąc niepełnoletnim, mogę sprzedawać stron trial z max. wynagrodzeniem 200zł ? Mam 16 lat Jeżeli tak, to jakie są tego inne wymagania, jaka dokładnie zostaje spisana umowa ( chyba umowa o WYKONANIE a nie zlecenie strony ) .
Dlatego pytam, tutaj Was, może ktoś miał z tym do czynienia, i Wie.
Pozdrawiam, i Czekam na odpowiedzi.
Karol
- strony wykuję TRAIL - tylko i wyłącznie trzy podstrony
- wartosc wynagrodzenia nie może być większa niż 200zł miesięcznie
- zleceniodawca korzysta tylko i wylącznie z moich szablonów - oczywiście małe poprawki graficzne itp sa dozwolone, ale nie przeróbka skryptu, czy w czymś podobnym
- sprzedaż może byc prowadzona max. przez 2 lata
Tu moje pytanie: Czy taka ustawa prawna istnieje, że będąc niepełnoletnim, mogę sprzedawać stron trial z max. wynagrodzeniem 200zł ? Mam 16 lat Jeżeli tak, to jakie są tego inne wymagania, jaka dokładnie zostaje spisana umowa ( chyba umowa o WYKONANIE a nie zlecenie strony ) .
Dlatego pytam, tutaj Was, może ktoś miał z tym do czynienia, i Wie.
Pozdrawiam, i Czekam na odpowiedzi.
Karol