Sprzedaż stron internetowych

• Autor wątku Autor wątku bialko0019
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bialko0019

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Od dłuższego czasu uczę się tworzenia stron internetowych w języku HTML z CSS i małymi elementami JavaScript. Nie jestem jeszcze dobry w tym zakresie, ale chciałbym za drobne pieniądze sprzedawać strony wykonane w 100% przeze mnie, nie wykorzystując innych, jakichkolwiek skryptów, szablonów. Znajoma powiedziała mi, że mogę (bo tyko tak chcę) robić to legalnie, i jest taki sposób - nie muszę mieć skończonych 18lat, ale:

- strony wykuję TRAIL - tylko i wyłącznie trzy podstrony
- wartosc wynagrodzenia nie może być większa niż 200zł miesięcznie
- zleceniodawca korzysta tylko i wylącznie z moich szablonów - oczywiście małe poprawki graficzne itp sa dozwolone, ale nie przeróbka skryptu, czy w czymś podobnym
- sprzedaż może byc prowadzona max. przez 2 lata

Tu moje pytanie: Czy taka ustawa prawna istnieje, że będąc niepełnoletnim, mogę sprzedawać stron trial z max. wynagrodzeniem 200zł ? Mam 16 lat Jeżeli tak, to jakie są tego inne wymagania, jaka dokładnie zostaje spisana umowa ( chyba umowa o WYKONANIE a nie zlecenie strony ) .

Dlatego pytam, tutaj Was, może ktoś miał z tym do czynienia, i Wie.

Pozdrawiam, i Czekam na odpowiedzi.

Karol

Nie możesz odpłatnie cyklicznie i w systemie zorganizowanym prowadzić działalności zarobkowej. W przypadku okazyjnego tworzenia to jeszcze jakoś przejdzie ale z tego wynika że chcesz mieć wynagrodzenie miesięczne. Mogę się w tym mylić ale tak mi się wydaje.

A co do stron to doszlifuj swoje umiejętności zanim zaczniesz coś takiego robić.

Chodzi mi o to, że co jakiś czas sprzedam zaprojektowanie strony ( raz na miesiąc może rzadziej ) bo robie sporo szablonów i leży mi na dysku, a po co ma leżeć jak przy okazji mogę coś zarobic :) Zresztą takie robienie np. z 100 szablonów bez sensu jest troche żmudne ;p

Powrót