C
chalesgregoire1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, od dłuższego czasu czytam i wertuję le code penal, i liste des substances prohibes.
Chciałem zapytać czy dobrze zrozumiałem.
Substancje z liście zakazanej, są zakazane w posiadaniu, sprzedaży etc.
Sprzedaż substancji sugerując iż mogą one posiadać właściwości narkotyczne, np robię paczkę z ładną etykietą, 1g mefedronu (wiem że zakazany od niedawna ale tylko taki przykład). Na paczce podaję wzór chemiczny, i dozy na kilogram i pożądany efekt działania. Takie coś nie omija prawa, bo wyraźnie mówi że tym produktem można się naćpać.
Jako co, mogę taką substancję sprzedać ?
- produkt do czyszczenia bonga
- produkt kolekcjonerski
- sole do kąpieli
Jeżeli pójdę z taką "ściemą" do chambre de commerce et industrie to przejdzie ?
Moim celem, jest jeszcze w tym miesiącu otworzyć lokal, taką jakby kopię dopalacze.com, zależy mi żeby wszystko było legalnie i w majestacie prawa tutaj obowiązującego. Na forach francuskich, nie mówi się o smartshopach, ludzie w 99,5 % nie wiedzą w ogóle co to jest smartshop, i co to jest rynek designers drugs.
Proszę o nie ocenianie sprawy z moralnego punktu widzenia, mam zamiar sprzedawać moje produkty od 21 lat po okazaniu carte d'identite.
Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia
Chciałem zapytać czy dobrze zrozumiałem.
Substancje z liście zakazanej, są zakazane w posiadaniu, sprzedaży etc.
Sprzedaż substancji sugerując iż mogą one posiadać właściwości narkotyczne, np robię paczkę z ładną etykietą, 1g mefedronu (wiem że zakazany od niedawna ale tylko taki przykład). Na paczce podaję wzór chemiczny, i dozy na kilogram i pożądany efekt działania. Takie coś nie omija prawa, bo wyraźnie mówi że tym produktem można się naćpać.
Jako co, mogę taką substancję sprzedać ?
- produkt do czyszczenia bonga
- produkt kolekcjonerski
- sole do kąpieli
Jeżeli pójdę z taką "ściemą" do chambre de commerce et industrie to przejdzie ?
Moim celem, jest jeszcze w tym miesiącu otworzyć lokal, taką jakby kopię dopalacze.com, zależy mi żeby wszystko było legalnie i w majestacie prawa tutaj obowiązującego. Na forach francuskich, nie mówi się o smartshopach, ludzie w 99,5 % nie wiedzą w ogóle co to jest smartshop, i co to jest rynek designers drugs.
Proszę o nie ocenianie sprawy z moralnego punktu widzenia, mam zamiar sprzedawać moje produkty od 21 lat po okazaniu carte d'identite.
Pozdrawiam serdecznie, miłego dnia