Sprzedaż telefonu używanego przez internet

• Autor wątku Autor wątku renciaosw15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

renciaosw15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam
Na allegro wystawiłam ogłoszenie o sprzedaży telefonu. Jak dla mnie telefon stan idealny ale używany. Klient napisał do mnie z chęci zakupu ale dowód wpłaty chciał na @ i tam dobiliśmy targu. Telefon został wysłany za pobraniem. Doszedł we środę. Gdy po informacji że telefon doszedł napisałam czy wszystko ok. Pan z pretensjami ze głosnik jakiś syfus używał itp i że on go nie chce. Za telefon zaplacił 1300 chce zwrotu 300zł albo odsyła telefon. Nie zgadzam się z nim bo telefon był ok... grozi mi i dał czas do piątku
Proszę o pomoc jak to ugryźć

Klient twierdzi ze ekran jest porysowany głosinik jak to ujął brudny i ze ma jakieś wgniecenie w ramce

Co ma Pan na myśli jako sprzedaż konsumencką? Wystawiłam używany telefon jako osoba prywatnwla pan napisał na @ i tak dokonaliśmy SPRZEDAŻY

renciaosw15 napisał:
Co ma Pan na myśli jako sprzedaż konsumencką? Wystawiłam używany telefon jako osoba prywatnwla pan napisał na @ i tak dokonaliśmy SPRZEDAŻY

Czyli jesteś osoba prywatną, więc jeżeli to co piszesz jest prawdą nie może Ci zwrócić telefonu bez Twojej zgody. Jedyne co może złożyć reklamację i wysłać telefon w celu weryfikacji przez Ciebie. Ty uznajesz reklamację lub nie wtedy odsyłasz telefon. Reszta należy do kupującego czy idzie do Sądu z pozwem czy nie. W Sądzie to on musi udowodnić swoje racje.

Tak prywatną
Przedmiot też zakupiony prywatnie bo bez żadnej platformy
Telefon był użytkowany ale był stan dobry więc klient chciqł za pobraniem zgodziłam się przesyłkę odebrał. Q poten wypisuje i straszy.... ehh masakra

Czym się powołać w rozmowie?

Króciutko tak jak Ci wytłumaczono. Dajesz mu propozycję wysyłki do Ciebie w celu weryfikacji, odrzucasz reklamację i niech sobie walczy. Po drugie nie zraził się do telefonu, tylko chce przytulić 3 stówki. Na 99.99% twierdzę, że nie przystąpi do prawnej procedury reklamacji.

Powrót