S
saminiemi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam,
Sprawa wygląda tak:
Jest spółka XYZ sp. z o.o.
Stan na 1 listopad:
Ja - 25% udziałów
Kowalski - 25% udziałów
Nowak - 50% udziałów
2 listopada zostaje podpisana u notariusza umowa sprzedaży udziałów:
Kowalski sprzedaje mi 25% udziałów.
Zmiany zostają zgłoszone w KRS, ale KRS odrzuca wniosek pod koniec grudnia z powodu złego wypełnienia jednego z formularzy i nakazuje złożenie wniosku jeszcze raz.
Ponowny wniosek nie został jeszcze złożony, ale teraz sprawa wygląda tak, że pojawiło się dwóch kupców "na już" udziałów i podział miałby wyglądać następująco:
Ja - 12%
Nowak - 12%
i dwóch nowych:
Iksiński - 25%
Wiśniewski - 51%
Czy da się to w jakiś sposób zrobić żeby przepisać te udziały i złożyć do KRSu JEDEN wniosek bez potrzeby ponownego składania tego odrzuconego żeby nie tracić czasu aż znowu go rozpatrzą?
Sprawa wygląda tak:
Jest spółka XYZ sp. z o.o.
Stan na 1 listopad:
Ja - 25% udziałów
Kowalski - 25% udziałów
Nowak - 50% udziałów
2 listopada zostaje podpisana u notariusza umowa sprzedaży udziałów:
Kowalski sprzedaje mi 25% udziałów.
Zmiany zostają zgłoszone w KRS, ale KRS odrzuca wniosek pod koniec grudnia z powodu złego wypełnienia jednego z formularzy i nakazuje złożenie wniosku jeszcze raz.
Ponowny wniosek nie został jeszcze złożony, ale teraz sprawa wygląda tak, że pojawiło się dwóch kupców "na już" udziałów i podział miałby wyglądać następująco:
Ja - 12%
Nowak - 12%
i dwóch nowych:
Iksiński - 25%
Wiśniewski - 51%
Czy da się to w jakiś sposób zrobić żeby przepisać te udziały i złożyć do KRSu JEDEN wniosek bez potrzeby ponownego składania tego odrzuconego żeby nie tracić czasu aż znowu go rozpatrzą?