Sprzedaż uszkodzonego telefonu

• Autor wątku Autor wątku sebekxd91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebekxd91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam . Chciałem zasięgnąć porady dotyczącej sprzedaży telefonu . Wystawiłem ogłoszenie na portalu olx.pl . Telefon sprzedawałem jako uszkodzony ponieważ był po upadku i miał rozbity ekran , Zrobiłem zdjęcie rozbitego ekranu i napisałem że telefon przed upadkiem był sprawny w 100% ,ale podkreśliłem że telefon jest uszkodzony i nie przyjmuję zwrotów . W korespondencji z klientem przed zakupem zadał mi pytanie czy mogę dać gwarancję że telefon jest sprawny , odpisałem że nie mogę dać takiej gwarancji , ale raczej jest sprawny . Odpisał mi że ok , proszę wysłać telefon . Po odbiorze telefonu przez kupującego żąda ode mnie zwrotu pieniędzy ponieważ coś tam w środku też jest zepsute i bateria napuchła . Dodam podczas użytkowania telefonu bateria nie była spuchnięta i telefon się włączał . Czy muszę przyjąć zwrot ?

Moim zdaniem, zastrzegając że telefon jest zepsuty, a Ty nie przyjmujesz zwrotu, w sytuacji gdy kupujący takie warunki zaakceptował, umownie wyłączyliście rękojmie, a zatem nie musisz przyjmować telefonu.

Dziękuje bardzo za odpowiedz , też byłem zdania że nie muszę przyjmować zwrotów jeżeli sobie to zastrzegłem i poinformowałem o tym kupującego . Zaczął mnie straszyć że był na policji i będzie sprawa w sądzie , a dodatkowo kupujący napisał mi ,że policjant rozłożył telefon i zobaczył że bateria jest spuchnięta i to też jest powód do zwrotu

nic mu nie zabroni wytoczenia Ci sprawy.

Powrót