Sprzedaż wirtualnych przedmiotów

• Autor wątku Autor wątku rhesus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rhesus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam kilka pytań odnośnie sprzedaży wirtualnych przedmiotów a dokładnie waluty w grze w którą grałem. I tu mam wiele niepewności. Aukcje na allegro niby takie są (to przykład tego co chcę sprzedawać COL (Coin of Luck) The Abyss x10 Alpha TANIO!!! (982803222) - Aukcje internetowe Allegro)
Ale czy tak można skoro np ten serwer nie jest oficjalnym płatnym serwerem tej gry (Lineage2). W regulaminie serwera jest zapis ze nie wolno sprzedawać przedmiotów za realne pieniądze i grozi za to ban Server Fog Of War - Shard rules. The Abyss (ale chyba jeśli się zdecyduję sprzedawać to moje ryzyko czy dostanę bana czy nie)
Założyłem ten temat bo znajomi różnie mi odpowiadają co do legalności a chciałbym coś mieć z tego że w to grałem a ludzie się pytają czy im jakiegoś łuku w grze czy coś nie sprzedam.
A i jeszcze jedno
Zauważyłem ze ludzie na tego typu aukcjach dopisują że sprzedają czas stracony na zdobycie przedmiotów lub cs w ten deseń. Czy to coś zmienia (legalizuje)?

rhesus napisał:
Ale czy tak można skoro np ten serwer nie jest oficjalnym płatnym serwerem tej gry (Lineage2). W regulaminie serwera jest zapis ze nie wolno sprzedawać przedmiotów za realne pieniądze i grozi za to ban Server Fog Of War - Shard rules. The Abyss (ale chyba jeśli się zdecyduję sprzedawać to moje ryzyko czy dostanę bana czy nie)
Gdy dostaniesz bana nie oznacza że nie wyciągną żadnych innych konsekwencji(choć wątpliwe by komukolwiek się chciało)
rhesus napisał:
Założyłem ten temat bo znajomi różnie mi odpowiadają co do legalności a chciałbym coś mieć z tego że w to grałem a ludzie się pytają czy im jakiegoś łuku w grze czy coś nie sprzedam.
A i jeszcze jedno
Zauważyłem ze ludzie na tego typu aukcjach dopisują że sprzedają czas stracony na zdobycie przedmiotów lub cs w ten deseń. Czy to coś zmienia (legalizuje)?
Nie, skoro sama transakcja jest niezgodna z umową licencyjną.

Skoro jest regulamin gry to on obowiązuje, i grając w nią musisz ją przestrzegać. Tematów o sprzedaży wirtualnych rzeczy było już masa w tym dziale. Opcja szukaj nie gryzie.

Powrót