Sprzedaz wirtualnych rzeczy - BARDZO WAZNE!

• Autor wątku Autor wątku Wantedtm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wantedtm

Użytkownik
Odpowiedzi
116
Witam bardzo serdecznie.
Ostatni czasy prowadze sprzedaz w pewnym serwisie wirtualnej waluty - gdzie jej sprzedaz poza grą jest zabroniona.

W serwisie istnieje informacja kiedy dozwolona jest sprzedaż punktów:

Dozwolony jest tzw. wspólny zakup Punktów Premium przez wielu graczy na zasadzie "składki" na ten cel. Zakupione w ten sposób Punkty należą do właściciela konta dokonującego transakcji. Podział Punktów Premium między graczy jest sprawą wewnętrznych umów między nimi. InnoGames nie odpowiada za ewentualne nadużycia w tej kwestii.

Wiec tutaj chcialbym o cos zapytac. Jezeli jestem JA i BRAT - Posiadamy 2 rozne konta. Ja trzymam wirtualny towar u siebie na koncie a po sprzedazy jest on wysylany na konto brata (tutaj normalnie legalnie w grze) i brat wysyla kupujacemu. Czy mogą zablokowac oba konta czy tylko brata?

Zgodnie z regulaminem przedmioty do brata wysylane sa legalnie - to brat lamie regulamin wysylajac to kupujacym.

Czyli krotko mowiac, przesylam ze swojego konta punkty na konto brata legalnie, zgodnie z regulaminem poprzez Forum Plemienne ale brat juz wysyla kupujacym. W takim razie ja nie lamie regulaminu tylko brat.

Prosilbym o odpowiedz.

Ostatnia edycja:
A na jakiej podstawie? Skoro konto nr 1 nie bierze udzialu w sprzedazy?

Popatrzmy tak na to, ja dostaje chleb od piekarza (prawnie go moge dostac, wszystko jest ok prawnie) i ja go sprzedaje to czemu piekarz ma byc ukarany jezeli miedzy nami wszystko PRAWNIE jest okej?

To ta sama sytuacja tylko wirtualne przedmioty zamiast chleba.

Wantedtm napisał:
A na jakiej podstawie? Skoro konto nr 1 nie bierze udzialu w sprzedazy?

Pytanie skieruj do wlasciciela serwisu.

Pytanie kieruje do was. Nie lamie regulaminu kontem nr 1 wiec nie maja chyba prawa nic mi z nim zrobic. Jedynie konto nr 2.

Wantedtm napisał:
Pytanie kieruje do was. Nie lamie regulaminu kontem nr 1 wiec nie maja chyba prawa nic mi z nim zrobic. Jedynie konto nr 2.

I tu się mylisz. Mają prawo robić co chcą na swoim serwisie. Jeżeli uznają, że łamiesz regulamin albo, że będzie lepiej dla ich serwisu jak Cię zbanują to mogą to zrobić i się od tej decyzji nie odwołasz.

Powrót