Sprzedaż zdjęć i straszenie policją

• Autor wątku Autor wątku mazirex94
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mazirex94

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Pewnie temat popularny ale nurtuje mnie jedna kwestia - wiek.
Na gg kupiłem zdjęcia od dziewczyny. W opisie miała że ma 17 lat (sam nie jestem dużo starszy). Po przelaniu pieniędzy standardowa akcja. Zdjęć nie wysłała tylko zaczęła straszyć że zgłosi to na policję jeśli w przeciągu 15 min nie wpłacę jej na konto 300 zł w ramach ugody. I moje pytanie: czy w związku z tym mogę mieć jakieś problemy czy to zwykła próba wyłudzenia?

Z racji tego, że wielokrotnie już o tym pisano ja zapytam o coś innego: co jest takiego szczególnego w kupowaniu tego, co można mieć za darmo w ilościach dowolnych?

Art. 199 kodeksu karnego, ewentualnie próba wyłudzenia. Poczekasz - zobaczysz.

@forg: tutaj chyba chodzi o to, że można pogadać z "tym" co się ogląda, innej różnicy nie widzę.

Ostatnia edycja:
kamilous napisał:
... że można pogadać z "tym" co się ogląda, innej różnicy nie widzę.
A skąd ta pewność, że gadasz z tym kimś kogo oglądasz ?

To pytanie należałoby już skierować do autora tematu.

Zrobiłem to z nudów i czystej ciekawości. 20 zł to w sumie nie dużo. Przypuszczałem że mogą być to np. zdjęcia ukradzione z jakiegoś portalu. Jak jest na prawdę? Tego się już nie dowiem, bo zdjęć nie dostałem.

kamilous napisał:
To pytanie należałoby już skierować do autora tematu.
Ale to Ty tak twierdzisz. Następne tego typu uwagi uznam za offtop ze wszystkimi z tym związanymi konsekwencjami.

@LeszekS; to była ironia.
Miałem na myśli aby autor tematu się wypowiedział skąd miał pewność, że rozmawia z realną osobą. Bo chyba takową miał, skoro zapłacił.

Powrót