Spzedałem samochód kupujący chce go zwrócić

• Autor wątku Autor wątku wojtek32154
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojtek32154

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam sprzedałem samochód opla astre h za 11500 mówiłem kupującemu ze jest parę rzeczy do zrobienia mianowicie przy zawieszeniu był się przejechać oglądał samochód nic nie ukryłem.

Kupujący po 16 dniach dzwoni do mnie że w samochodzie nie ma przeglądu(5 miesięcy) nie miałem o ty pojęcia byłem przekonany że jest kupujący powiedział ze jeśli auto nie przejdzie przeglądu to chce je zwrócić co mam zrobić w takiej sytuacji.

Nie odbierać tel. Nie odpisywać na smsy. Nie wdawać się w żadne dyskusje. Czekać na list polecony z ewentualnymi roszczeniami. Ustosunkować się do nich (przyjąć lub odrzucić) także listem poleconym.

Witam sprzedałem samochód opla astre h za 11500
Nie ma znaczenia za ile sprzedałeś. Znaczenie ma jak się ma stan rzeczywisty do treści umowy.

Kupujący po 16 dniach dzwoni do mnie że w samochodzie nie ma przeglądu(5 miesięcy) nie miałem o ty pojęcia
A to ciekawe. Przecież pieczątka jest w dowodzie rejestracyjnym.

kupujący powiedział ze jeśli auto nie przejdzie przeglądu to chce je zwrócić co mam zrobić w takiej sytuacji
Dodatkowo poczytaj o rękojmi za wady, żebyś wiedział jakie Ty masz prawa w przypadku roszczeń oraz na przyszłość.

Powrót