K
KINIAK
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 55
Mam pytanko mam kilka środków trwałych w firmie które zostały całkowicie zamortyzowane.Zostały one sprzedane na podstawie faktury sprzedaży jako złom stalowy.Natomisat nie wiem w jaki sposób mam je wyksięgować z ewidencji środków trwałych???Czy mam je wyksięgować z 011 środki trwałe i z 070 amortyzacja?W jakich kwotach?Z 011 w wysokości wartości netto tak?A vat muszę zapłacić do US w związku z wystawieniem faktury sprzedaży tak?
A druga kwestia to mam również całkowicie zamortyzowany samochód zarejestrowany na firmę( osoba fizyczna) i chcę go przekazać na potrzeby własne właściciela.Jakie księgowanie mam wykonać w tym przypadku i co z vatem?Czy właściel z tego tytułu będzie musiał zapłacic jakiś podatek?Proszę o pomoc wszystkich fachowców...Dziękuję
A druga kwestia to mam również całkowicie zamortyzowany samochód zarejestrowany na firmę( osoba fizyczna) i chcę go przekazać na potrzeby własne właściciela.Jakie księgowanie mam wykonać w tym przypadku i co z vatem?Czy właściel z tego tytułu będzie musiał zapłacic jakiś podatek?Proszę o pomoc wszystkich fachowców...Dziękuję