Środki z OFE a spadek majtków

• Autor wątku Autor wątku Sebastian11231567
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sebastian11231567

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Dzień dobry po śmierci taty przez rok czasu nic nie było robione ze środkami OFE do których była upoważniona moja babcia, która zmarła jakoś po 9-11 miesiącach za granica i ciocia przyleciała zorganizowała pogrzeb itp.. tata ibabcia mieli problemy finansowe cała rodzina zrzekła się majątku aktem notarialnym, ale z tego xo się dowiedziałem nie ma to się nijak do środków z OFE czy jest możliwość odzyskania tych pieniążków, albo mogę isc do zusu się dowiedzieć jako syn taty kto był upoważniony i czy je wziął ?

I czy ZUS udzieli mi informacji o tacie i co się z tymi środkami stało
?

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przepraszam za ten spam postami, 20 minut minęło a ha dodam ostatnia rzecz bo dobrze tego nie wyjaśniłem..

Po śmierci taty, za jakieś 9 msc zmarła babcia i w tym czasie przyszło pismo z OFE, ze tata upoważnił babcie do swoich zgromadzonych środków OFE czy tam sub konta, a z klei babcia upoważniła ciocie wiec czy te środki OFE mojego taty przeszły na ciocie ? Czy mimo iż tata mnie nie uposażył to jako spadkobierca ustawowy syn mogę się o to starać ? I czy nie poniosę konsekwencji żadnych przyjęcia czegoś takiego mimo zrzekniecia się długów po tacie aktem notarialnym spadku itp.. z góry pozdrawiam i bardzo dziękuje za pomoc jeszcze raz przepraszam

Powrót