[stara ustawa] reklamacja duzego mebla

• Autor wątku Autor wątku marcind1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcind1

Użytkownik
Odpowiedzi
226
Rok temu zakup wysylkowy duzego lozka (duzo skrecania), niedawno ujawnila sie dosyc powazna wada z farba i po krotkiej rozmowie wyglada na to ze sprzedawca bedzie chcial naprawic czyli pomalowac mebel ale...

Sprzedawca zastrzegl ze wysle swojego kuriera po lozko ale ja musze rozkrecic lozko i spakowac - bedzie to czasochlonne i klopotliwe wiec zastanawiam sie jakie mam prawa w takiej sytuacji.

Czy wg ustawy moge zarzadac pokrycia kosztu demontazu przez firme zewnetrzna lub samodzielnego demontazu?

Są opracowania w sieci na ten temat - poszukaj - koszty demontażu i ponownego montażu są ograniczone do wartości towaru - ale dokładnie nie pamiętam i nie chce mi się tego znowu szukać.

I wątpię aby sprzedawca zgodził się na pokrycie kosztów demontażu przez zewnętrzną firmę bez uzgodnienia ceny.

Ostatnia edycja:
No wlasnie sa rozne opinie w necie a zadnych pdostaw prawnych.

ETS wypowiedzial ze sie koszty demontazu/montaz ponosi sprzedawca nawet jesli znaczaco przewyzszaja koszt towaru wiec nie wiem dlaczego twierdzisz ze sa ograniczenia?

Sprzedawca nie chce zdemontowac, ja nie moge (zdrowie), to kto ma to zdemontowac? Musze to zlecic komusi zaplacic

Zasięgnij opinii Miejskiego Rzecznika Konsumentów.

Powrót