M
manipadme
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Mam pytanie odnośnie praw autorskich. Kwestia dotyczy pewnych zdjęć dodanych przez użytkownika, które znalazł w internecie, napisała do nas osoba, która powiedziała, że jest właścicielką(stwierdza, że zdjęcia robił jej ojciec) niektórych fotografii i stwierdziła, jak również rozszerza swoją tezę, że zdjęcia zostały skopiowane z jej forum i prosi o wyjaśnienie, użytkownik stwierdził, że nie pobrał ich z tej strony o której mówi właścicielka. Ta natomiast nie ma pretensji, lecz stwierdza, że każdy może sobie przywłaszczyć czyjeś fotografie (jak zauważyłam chyba nie podoba jej się to, ale w sumie nie zauważyłam, żeby zrobiła coś aby uniemożliwić komuś przywłaszczenia sobie owych zdjęć i rozpowszechniania ich). Jednocześnie ciągle powtarza o posiadaniu przez nią negatywów. Zdjęcia zostały już usunięte z naszej strony, ale chciałabym dowiedzieć się czy jesteśmy winni zamieszczeniu zdjęć, czy popełniliśmy błąd?? Co w takiej sytuacji?? Czy to że zdjęcia zostały już powielone przez inne strony i dotarły do nas są złamaniem praw?