Stare ubezpieczenie za motocykl.

• Autor wątku Autor wątku Piotr P.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotr P.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam mały problem. W sierpniu 2008r. kupiłem od znajomego motocykl.
Została spisana umowa kupna/sprzedaży,a pojazd został wyrejestrowany.
Dopiero teraz w lutym zadzwonił do mnie przedstawiciel PZU z ponagleniem do zapłaty ubezpieczenia za rok 2008/09. Pojazd na chwile obecną nie jest zarejestrowany.
Co robić? Czy powinienem opłacać ubezpieczenie pomimo że nie został zarejestrowany?

Witam.
Z decyzją o wyrejestrowaniu pojazdu wydaną przez starostę, udaj się do PZU. Ewentualnie zapłacisz jedynie za czas posiadania czyli od nabycia do dnia rejestracji. Pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź, udało mi się już wszystko załatwić.
Pozdrawiam.

Cieszę się, że to forum po raz kolejny pomogło doprowadzić wasze sprawy do pomyślnego skutku.

Parovuz napisał:
Cieszę się, że to forum po raz kolejny pomogło doprowadzić wasze sprawy do pomyślnego skutku.
To teraz pomóż mi ... nurtuje mnie jedna kwestia ... jak "Piotr P." zdołał zakupić motocykl, a następnie (nie pozbywając się go) dokonać jego wyrejestrowania
palacz.gif
zlosnik.gif

Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale.

Zaczynają mi się podobać Twoje krótkie, a zarazem jakże rzeczowe wypowiedzi
hehe.gif

Może to sprostuje.... Napisałem że motocykl został wyrejestrowany i na chwile obecną nie jest zarejestrowany. Tak na prawdę nie można wyrejestrować jakiego kolwiek pojazdu bez złomowania. W urzędzie w rejestrze jest tylko zaznaczone o sprzedaży, a pojazd nie został jeszcze przerejestrowany. Przyznaje mój błąd w przedstawianiu faktu.:confused:

Powrót