Stary temat 2xOC

• Autor wątku Autor wątku Asharoth
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Asharoth

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam

sprawa jest dla mnie prosta ale może być inaczej :)

ponad rok temy kupiłem swój 1 samochód :)
napisałem oświadczenie iż nie będę kożystał z ubezpieczenia OC takiej to a takiej firmy, zostało to wysłane do firmy ubezpieczeniowej za potwierdzeniem odbioru przez osobę która ten sam. mi sprzedała (jestem pewien że to zostało wysłane przy zakupie były 4 osoby i mogą poświadczyć prawdę jak bym musiał się sądzić z firmą ubezpieczeniową)

następnie zawarłem umowę OC z inną firmą na okres 12 mieś.

a teraz zaczęły przychodzić do mnie wezwania do zapłaty z firmy ubezpieczeniowej z której zrezygnowałem pisemnie w dniu zakupu pojazdu (kwota nie jest niby duża bo trochę ponad 300 zł ale im te pieniądze się nie należą dla mnie jest to próba wyłudzenia. ciekawe jest że to "ubezpieczenie" miało być za okres 2006/02/11 do 2006/07/26)

czy może to być rata za ubezpieczenie poprzedniego właściciela w jego ubezpieczalni ?

bo ja już nie wiem :/

Proszę o dobrą radę
Z góry dziękuję

[cytat="Asharoth"]ciekawe jest że to "ubezpieczenie" miało być za okres 2006/02/11 do 2006/07/26)

czy może to być rata za ubezpieczenie poprzedniego właściciela w jego ubezpieczalni ?[/cytat]
Może być, np. były 4 raty, 2. nie zapłacona, więc zobowiązanie przechodzi na Ciebie. Jeśli samochód kupiłeś w okolicach 26.06.2006, to najpewniej jest to ten przypadek: płacisz tylko za polisę do dnia jej rozwiązania.

Powrót