Statima - Zawiadomienie - Zwykły list

• Autor wątku Autor wątku Vayneil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vayneil

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam serdecznie : ) W jakże wspaniałym dniu jakim jest Sobota. Dostałem informacje od moich rodziców ,że dostałem zwykły list od firmy Statima.

Z zawiadomieniem o oddanie im pieniędzy bez większego powodu.
Otóż około 2011/2 Przy początkach Kolei śląskich dostałem mandat za to ,że stałem i czekałem w drugim przedziale aż zwolni się miejsce z przodu bo tyle ludzi było do kupna biletu (też chciałem) i niestety ,że tak powiem nie zdąrzyłem przed konduktorem który mi ten mandat za brak biletu wypisał ( kij mu w ... ) nie zdąrzyłem m w 7 dni zapłacić i zapłaciłem przy następnym piśmie tam 150zł ~~około. Był to komornik z Będzina.

I dzisiaj dostałem takie o to pismo (zdjęcie robili rodzice bo nie ma mnie w domu dlatego takie a nie inne ) :

Pismo - Album on Imgur
tutaj album

Co to ma być? Naciągacze? Mandat miałem tylko jeden i bardzo dobrze go pamiętam i był on zapłacony a tu nagle jakieś cwaniaki się do mnie odzywają z zawiadomieniem jeszcze nie poleconym...

Tak naprawdę mógłbym to wziąć i pociąć spalić i nikt by mi nie powiedział ,że ja jakiekolwiek pismo otrzymałem. Nie rozumiem systemu który tutaj działa.

Ostatnia edycja:
Vayneil napisał:
nie zdąrzyłem m w 7 dni zapłacić i zapłaciłem przy następnym piśmie tam 150zł ~~około. Był to komornik z Będzina.
150 zł i komornik - to jakaś abstrakcja. Zdecyduj się czy zapłaciłeś rzeczywiście 150 zł bez nakazu czy był sądowy nakaz zapłaty.

znalazłem to wezwanie stare i tak pomyliłem sie.

Odpis jest z roku 2012.

Radca prawny z VIS LEGIS z Będzina w imieniu Koleji Śląskich Spółką z Ograniczona Odp. Jako Pełnomocnik. czyli w sumie to był Bezpośredni Pozew. Tak czy siak zapłacony.

To sprawy nie rozwiązuje. Pytaj w Statimie jaka jest sygn akt tego (rzekomego) nakazu i jaki to sąd, następnie sprawdź w sądzie czy to prawda. Oczywiście w sytuacji jeśli o sprawie w sądzie nic nie wiesz i zapłaciłeś zanim cokolwiek do sądu trafiło

Powrót