Status studenta studiów doktoranckich a rejestracja w UP

• Autor wątku Autor wątku Hasta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
H

Hasta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry,

potrzebuje pilnej odpowiedzi. Przepraszam jeśli już taki temat powstał ale mam mało czasu na podjęcie decyzji.

Jestem na III roku studiów doktoranckich (stacjonarne, dzienne, bez zajęć praktycznie). Otrzymałam pracę, w której chcą mnie zatrudnić na umowę o pracę, ale muszę zarejestrować się w UP. Wiem już, że z punktu widzenia przepisów nie mogę tego zrobić. Kwestia jest taka, że gdybym się zarejestrowała jeszcze tego samego dnia lub następnego, miałabym zostać przydzielona od razu do tej pracy, gdyż mój pracodawca od razu zgłosiłby moją kandydaturę. Wiem, że to kombinowanie i jest to w pewnym sensie oszustwo, bo żeby się zarejestrować musiałabym skłamać, że nie studiuję. Pytanie tylko, czy ktoś to może sprawdzić, zweryfikować w ciągu jednego dnia, i jakie konsekwencje grożą mi za tego typu, nazwijmy to po imieniu, oszustwo. Logiczne, że mój pracodawca w razie problemów umyje ręce, że też został oszukany. Problem w tym, że albo tak zrobię, albo mogę zapomnieć o umowie, a zależy mi na tej pracy bo jest dla mnie bardzo w tym momencie opłacalna.

Bardzo proszę o pomoc.

Polecam lekturę regulaminu, doktorant nie powinien mieć problemów ze zrozumieniem treści

§9 Zabronione jest umieszczanie na forum postów, które zawierają jakiekolwiek treści lub materiały niezgodne z obowiązującym prawem RP, mające na celu jego obejście lub naruszające dobre obyczaje, a w szczególności obraźliwe, wulgarne, obsceniczne, oszczercze, nienawistne, zawierające groźby, nieetyczne, obrażające czyjeś uczucia, godzące w czyjąś własność lub zmierzające do naruszenia praw innych osób.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót