Stawka za wynajem korytarza wspólnoty mieszkaniowej

• Autor wątku Autor wątku zamario
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zamario

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Dzień dobry, planuję wynająć od wspólnoty mieszkaniowej fragment korytarza, prowadząty tylko do mojego mieszkania. Przygotowałem plan ze wskazaniem dokładnej lokalizacji powierzchni, określiłem warunki zagospodarowania (czyli dalej korytarz, tylko mój), pozostała jeszcze stawka.... jak określić stawkę aby obie strony były zadowolone?

Wynajem to dla mnie korzyść w formie dodatkowej powierzchni, ale będę też pokrywał koszty remontu, ogrzewania, sprzątania itp., jest to wprawdzie oczywiste tylko czy przekłada się również na koszt wynajmu?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
To ty masz reszte przekonac. Moga ci to dac za darmo a moga powiedziec, ze chca milion zl i nic z tym nie zrobisz.

Dziękuję za odpowiedź. Zarządca wspólnoty, który wywołał uchwałę:
1. Nie skonsultował ze mną jej ostatecznego kształtu
2. Nie wskazał terminu obowiązywania najmu (nie chciałbym aby inwestycja za kilka tys. zł zakończyła się np. w przyszłym roku bo ktoś nagle zmieni zdanie)
3. Przyjął własną stawkę - za wysoką wg mnie
4. Odmówił mozliwości indywidualnego zbierania głosów pod uchwałą

Czy mam w związku z powyższym oddać sprawę jakiemuś prawnikowi? Z mieszkańcami wspólnoty jestem w stanie się dogadać.

Pozdrawiam

Skąd taki wniosek? Proszę przeczytać uważnie moją odpowiedź.

Nikt nic nie przegłosował. Uchwała została dopiero wywołana a nie przegłosowana. Była to tylko i wyłącznie decyzja zarządcy, który:
1. Narzucił treść uchwały
2. Zapomniał o terminie obowiązywania najmu
3. Narzucił stawkę
4. Odmówił możliwości indywidualnego zbierania głosów

Z tego co mi wiadomo, mając zarządcę (nota bene wyznaczonego przez dewelopera), nie mogę sam wywyływać uchwał.

Pytanie tylko, na ile sam mogę mieć wpływ w uchwale na charakter tego najmu? Nie będę przecież walczył z wiatrakami i jeżeli nie można to nie.

Powrót