staż...a co ze statusem osoby bezrobotnej?

• Autor wątku Autor wątku stażystka24
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

stażystka24

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
czy podczas stażu należy również podpisywać listę osoby bezrobotnej,tzw. ,,odhaczyć się" w wyznaczonym przez urząd dniu.....?

Biorąc pod uwagę, że na staż kieruje PUP (wnioskuję po innych twoich postach na forum), należałoby skierować pytanie bezpośrednio do PUP.
Podczas stażu jesteś nadal bezrobotna, więc jak najbardziej PUP może wymagać stawiennictwa. Z drugiej strony twoja aktywność zawodowa podczas stażu może nie pozwalać na dyspozycyjność w godzinach pracy PUP, dlatego większość urzędów "odpuszcza" stażystom te obowiązkowe wizyty. Ale żeby mieć 100% pewność najlepiej zapytać bezpośrednio u źródła.

Ostatnia edycja:
hmm...........mam nadzieje,ze nie będą ode mnie tego wymagać....godziny pracy w szkole będą kolidować z PUP niestety....a właśnie w ten piątek podpisywałabym listę osób bezrobotnych po raz pierwszy ...bo zarejestrowana w urzędzie pracy jestem od stycznia...myślałam ,ze może listy obecności wyznaczane na stażu są jakby odpowiednikami własnie tego całego rytuału z ,,odhaczaniem się"....a ma jeszcze takie pytanko....z uwagi na to ,ze szkoła ma charakter publiczny...dyrektor nie ma obowiązku mnie zatrudnić po stażu prawda..?

O to wszystko pytaj w swoim PUP. Na pewno nie odpowiemy ci jak będzie z twoim zatrudnieniem po stażu, bo to musi ci sprawdzić tylko twój PUP we wniosku pracodawcy.
Nie wszystko jest uregulowane powszechnie, zatem nie da się wszystkich odpowiedzi uzyskać na forum. Telefon do ręki i dzwoń.

Powrót