Staż a l4 a zerwanie umowy

• Autor wątku Autor wątku natu93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

natu93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
Jestem na stazu od 26 lutego - staż jest z Funduszów Unijnych. Od 7 do 11.04 jestem na L4 - pierwszy raz. Przedtem nie bylam na urlopie ktory mi przysluguje. W trakcie pracy pracodawca dawal mi niemoralne propozycje, a teraz grozi mi zerwaniem umowy ze wzgledu ze nie jest zadowolony z mojej pracy(sprawa wyszla gdy jestem na L4, nie ma osoby aby mnie zastapila gdyz zwolnil kobiete ktora byla na umowie i pelnila jedno z glownych stanowisk i teraz ja bylam na jej miejscu, chociaz w umowie i planie stazu mam zupelnie inne obowiazki; nie zgodzilam sie na sprzatanie jego prywatnego mieszkania oraz nie chcialam sluchac jego propozycji w stosunku do mnie). Czy ma taka mozliwosc ? I czy ja bym ponosila z tego wzgledu jakies konsekwencje? Dodam ze razem ze mna przyszla jeszcze jedna dziewczyna i jest rowniez mobingowana i rozniej jej grozi zerwaniem umowy.

natu93 napisał:
Czy ma taka mozliwosc ? I czy ja bym ponosila z tego wzgledu jakies konsekwencje?
Powinnaś to od razu zgłosić do PUP. Ale nie widzę przyszłości w tym stażu.
natu93 napisał:
razem ze mna przyszla jeszcze jedna dziewczyna i jest rowniez mobingowana i rozniej jej grozi zerwaniem umowy.
To nie jest mobbing. To cwaniactwo i bezczelność, a dopóki nie odważycie się o tym mówić głośno i zgłosić do PUP, to będzie tak robił. Nie uchroni was to jednak przed prawdopodobnym przerwaniem stażu.

Powrót