Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam. Mój chłopak dostał staż 6miesieczny z Urzędu pracy. Teraz chciałby pójść na leczenie uzaleznienia , na oddziale dziennym. Stąd moje pytanie czy na stażu jest to możliwe czy grozi to wyrejestrowanim go z Urzędu pracy tym samym starcie On ubezpieczenie..
Zgodnie z art. 33 ust. 4 pkt. 9) ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy: "[FONT="]Starosta[FONT="] (...)[/FONT] pozbawia statusu bezrobotnego, który[/FONT] pozostaje niezdolny do pracy wskutek choroby lub przebywania w zakładzie lecznictwa odwykowego przez nieprzerwany okres 90 dni, przy czym za okres nieprzerwany uważa się również okresy niezdolności do pracy wskutek choroby oraz przebywania w zakładzie lecznictwa odwykowego w sytuacji, gdy każda kolejna przerwa między okresami niezdolności do pracy wynosi mniej niż 30 dni kalendarzowych; pozbawienie statusu bezrobotnego następuje z upływem ostatniego dnia wskazanego okresu 90-dniowego". Niezależnie czy bezrobotny jest w trakcie stażu czy nie.
Violanta1 napisał:
Mój chłopak dostał staż 6miesieczny z Urzędu pracy.
Witam. Mój chłopak dostał staż 6miesieczny z Urzędu pracy. Teraz chciałby pójść na leczenie uzaleznienia , na oddziale dziennym. Stąd moje pytanie czy na stażu jest to możliwe czy grozi to wyrejestrowanim go z Urzędu pracy tym samym starcie On ubezpieczenie..