Staż a wykorzystywanie

• Autor wątku Autor wątku Kwiatek146
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kwiatek146

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam, przystąpiłem do projektu z UP na kierunek "Konserwator maszyn i urządzeń" a jak na razie to grabię trawę na wielkim stadionie, zbieram kamienie i składam wielkie,metalowe namioty, rozpylanie środków chemicznych w deszczu/burzy, od rzeczy technicznych jestem odsuwany słysząc tylko tekst "Idź i powyrywaj te chwasty albo kur** nie zrobiłeś tego co miałeś, koniec tego, zgłoszę to do kierownika, od dziś możesz szukać sobie innej roboty!" Ludzie nie wydają się źli na stażu ale jak już coś powiedzą to jest źle, ostatnio zostałem oskarżony o to iż komuś przez 3 dni znikały pieniądze (to nie moja wina, skoro zostawiał szafkę otwartą? poza tym nigdy w życiu nie posunąłem się do kradzieży) co mam zrobić w takim przypadku? Czuję się trochę bardzo wykorzystywany jak i zastraszany, poszedłem na te stanowisko ponieważ przez astmę oraz wadę kręgosłupa nie mogę zbytnio wykonywać pewnych czynności a jak na razie wykonuję tylko to co im się podoba. Dodam iż na początku powiedziano mi u pracodawcy że będę zajmował się "Archaicznymi urządzeniami" nie pokazano mi, kto jest kierownikiem, nie wiem wg do kogo mogę się zgłaszać, nawet umowy nie dostałem z urzędu, chyba że wyślą ją pocztą. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Nie chcę tracić stażu za 997.40zł na miesiąc, czy mogę sobie pozwolić na wykrzyczenie w kierunku kierującego stażem iż nie zrobię tego o co mnie prosi, ponieważ wychodzi to po za mój zakres obowiązków? Co będzie w sytuacji kiedy przełożeni przestaną się do mnie odzywać i nie pokażą mi nic technicznego a za chwilę okaże się iż zgłoszono to do UP?

PS: Przepraszam za chaos i nieład ale mam nadzieję że wszyscy zrozumieją mój przekaz.
PS2: Czas pracy też się nie zgadza, miałem pracować od 8-16 a pracuję od 6-14, zupełnie inaczej niż w papierku który musiałem dostarczyć do UP

Ostatnia edycja:
Stażysta umowy nie otrzymuje, bo umowę podpisują PUP i organizator stażu. Stażysta otrzymuje skierowanie do odbycia stażu oraz (najczęściej w formie oświadczenia bezrobotnego odbywającego staż) prawa i obowiązku stażysty.
Na jakim stanowisku i od kiedy odbywasz staż? Jaki jest Twój zakres obowiązków?

Konserwator maszyn i urządzeń, staż od 13 Lipca, zakresu obowiązków mi wg nie przedstawiono kiedy o nie poprosiłem, były tylko śmiechy ze strony kierujących stażem cytując:"Tu się robi wszystko, będziesz konserwował grabie, łopatę, może damy ci nawet taczką pojeździć haha"
W siedzibie stażu wiceprezes który podpisał mój papier do UP powiedział tylko "Będziesz naprawiał archaiczne urządzenia" Sam nie rozumiem tego chaosu, bo na miejscu stażu nawet nie kupują wody dla pracowników, musza oni płacić z własnej kieszeni albo pić wodę z kranu.

Powrót