staz a zajecie komornicze

• Autor wątku Autor wątku pracownikinterwencyj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pracownikinterwencyj

Witajcie, mam ogromne pytanie. Mam konto bankowe dawno zajęte przez komornika i zakazie wypłat. Stażowego nie może zająć. I tu moje pytanie, jak zaloze nowe konto i tam otrzymam wynagrodzenie z urzędu i zaraz wejdzie komornik itp. Może je zająć ? I czy jeżeli zajmie przed wypłatą to co wtedy zrobić ? Jak to wygląda. Proszę o wytłumaczenie mi DOKLADNIE i wyraźnie. Dziekuje

Jeżeli masz dawać linki które nic nie wnoszą to nic nie pisz. Pod 3 kończy się artykuł a dowiedziałem się tyle co nic. Ktoś mi pomoże prócz użytkownika w/w?

Jak nie umiesz czytać i korzystać z wyszukiwarki z setkami tematów o zajęciu rachunku to z pewnością osobą która będzie miała dużo do powiedzenia, dokładnie wytłumaczy i jeszcze wysłucha będzie radca prawny albo adwokat.

pracownikinterwencyj napisał:
jak zaloze nowe konto i tam otrzymam wynagrodzenie z urzędu i zaraz wejdzie komornik itp. Może je zająć ?

"Kwoty wpływające na rachunek bankowy z tych jak i z innych tytułów tracą swój pierwotny charakter i stanowią pobrane środki pieniężne, a co za tym idzie nie korzystają z ochrony przewidzianej dla wynagrodzeń oraz świadczeń społecznych."

Cytuję link, który przeczytałeś, jako odpowiedź na to pytanie. Chyba jaśniej się nie da, może zająć.

pracownikinterwencyj napisał:
I czy jeżeli zajmie przed wypłatą to co wtedy zrobić ? Jak to wygląda. Proszę o wytłumaczenie mi DOKLADNIE i wyraźnie. Dziekuje

Wniosek do komornika o częściowe umorzenie zajęcia rachunku z tytułu wpływającego tam wynagrodzenia za staż.

Powrót