Staż EFS, stypendium a waloryzacja

• Autor wątku Autor wątku pytajnik0514
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pytajnik0514

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Niedawno rozpoczęłam staż unijny (EFS). Dostałam pismo z decyzją administracyjną o:
"przyznaniu prawda do stypendium w wysokości 997,40zł miesięcznie. Stypendium podlegać będzie waloryzacji".

I z tą waloryzacją mam wątpliwości. Waloryzacja czyli odliczanie podatku? Ale przecież od staży unijnych nie odlicza się podatku i kwota brutto=kwota netto.
Proszę o rozwianie moich wątpliwości.

sprawdź w google czym jest waloryzacja...

Nie, nie chodzi o podatek.
Waloryzacja stypendium to nic innego jak zmiana jego podstawy. Stypendium stażowe wynosi 120% kwoty zasiłku dla bezrobotnych, co obecnie daje kwotę 997,40 zł. Waloryzacja następuje z 1 czerwca każdego roku kalendarzowego, zatem od 1 czerwca 2016 wysokość stypendium prawdopodobnie ulegnie zmianie w wyniku zmiany kwoty zasiłku dla bezrobotnych.

Ostatnia edycja:
Kosssz napisał:
Nie, nie chodzi o podatek.
Waloryzacja stypendium to nic innego jak zmiana jego podstawy. Stypendium stażowe wynosi 120% kwoty zasiłku dla bezrobotnych, co obecnie daje kwotę 997,40 zł. Waloryzacja następuje z 1 czerwca każdego roku kalendarzowego, zatem od 1 czerwca 2016 wysokość stypendium prawdopodobnie ulegnie zmianie w wyniku zmiany kwoty zasiłku dla bezrobotnych.

Dziękuję za klarowne wyjaśnienie :) :ok:

ivannet napisał:
sprawdź w google czym jest waloryzacja...
Uwielbiam takie "złote" porady. Gdyby Google mi wyjaśniło tę kwestię to pewnie nawet bym się tu nie rejestrowała.

Powrót