Staż i dojazd

• Autor wątku Autor wątku Anubias007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anubias007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Jestem na stażu, który chciałbym rozwiązać. Jestem "zmuszony" jeździć autobusem, którym jednak nie jestem w stanie zdążyć na 7:00 do pracy. Czasem przez to pracodawca stwarza problemy. Czy jest możliwość rezygnacji ze stażu w sposób bym nie musiał ponosić za to żadnej kary? Dziękuje z góry.

Anubias007 napisał:
Jestem "zmuszony" jeździć autobusem, którym jednak nie jestem w stanie zdążyć na 7:00 do pracy.(..) Czy jest możliwość rezygnacji ze stażu w sposób bym nie musiał ponosić za to żadnej kary?
A to nie zastanawiałeś się nad problemami z dojazdem wcześniej, przez przystąpieniem do stażu? Czy jest to jedyny autobus, czy możesz dojeżdżać innym, wcześniejszym?
Szczerze, nie widzę tu realnych szans na przerwanie stażu bez konsekwencji.

Wcześniej nie sądziłem, że parę minut spóźnienia będzie problemem dla pracodawcy, o czym poinformowałem osobę, która odbyła ze mną "rozmowę o stażu". Autobus jest jeden tam i jeden z powrotem, nie wiadomo jeszcze, czy w ogóle po zakończeniu roku szkolnego będzie kursował.

To nie jest powód, aby usprawiedliwić przerwanie stażu.
Anubias007 napisał:
Autobus jest jeden tam i jeden z powrotem, nie wiadomo jeszcze, czy w ogóle po zakończeniu roku szkolnego będzie kursował.
Gdybyś tego argumentu użył odmawiając przyjęcia oferty stażu, to pewnie byłoby to uzasadnione, ale skoro go podjąłeś to znaczy, że zabezpieczyłeś sobie dotarcie do pracy na czas, a nie z kilkuminutowym spóźnieniem. Jak już wcześniej napisałam, szans na przerwanie stażu bez konsekwencji nie widzę.

Powrót