Staż na nauczyciela mianowanego na starych zasadach

• Autor wątku Autor wątku jatorik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jatorik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Dzień dobry,

staż rozpocząłem 1.09.2024 roku i zakończyłem w dniu 31.08.2025. Z uwagi na okres urlopowy w miesiącu sierpniu dyrektor przedszkola kazała mi złożyć wcześniej sprawozdanie cząstkowe ze stażu w lipcu. Zrobiłem tak 1 lipca i 14 lipca została mi wydana ocena dorobku. Od 1.09 kontynuowałem staż w Szkole w Chmurze, który zakończyłem 31.05 br. Złożyłem sprawozdanie całościowe obejmujacy cały okres stażu 1.09.24 do 31.05.26 i w trakcie kompletowania dokumentacji na egzamin Szkoła w Chmurze dopatrzyła się błędu:
Skoro staż trwał do 31.08.25 dlaczego ocena dorobku zawodowego jest z datą 14.07. a co z sierpniem. Chciałbym podejść do egz. na n- la mianowanego
Na poniedziałek jestem umówiony z p. dyrektor pierwszej placówki na rozmowę.

Ja pomyślałem, że poprawie sprawozdanie ze stażu 1.09.24 do 31.08.25 z datą 1.09.25 ( umowę o pracę w przedszkolu mialem tylko do 31.08 ), dam je i na podstawie tego dokonać korekty oceny dorobku zawodowego z dn.np. 5.09.25.

Proszę o poradę, dowiedziałem się, że w Szkole w Chmurze będę pracował tylko do 31..08 br. i ewentualne przedłużenie stażu do końca lipca skutkuje egz. w sesji jesiennej. Żeby podejść do egz. musiałbym formalnie pracować.

Jarosław Finiszowali

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Powrót