STAŻ po dotacjach na otwarcie działalności

• Autor wątku Autor wątku nalalia_l20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nalalia_l20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam problem w 2010 r otrzymałam dotacje na otwarcie działalności gospodarczej , niestety w styczniu 2014r zawiesiłam działalność.
Zarejestrowana jestem w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna,(szukająca pracy)
Kiedy znalazłam ciekawą dla mnie firmę , w której bardzo chciałabym pracować właściciel powiedział ,że mogę odbyć u niego staż, niestety w urzędzie pracy Pani powiedziała, ze już korzystałam z dotacji unijnych (na otwarcie działalności)-stażu nigdy nie odbywałam, a nie ukrywam ,że bardzo zależy mi na tej firmie, w związku z tym mam pytanie czy to prawda ,że nie mam prawa na odbycie stażu, i czy można to inaczej to załatwić???????

Trudno to ocenić, ponieważ nie wiem czy przeszkodą w odbyciu stażu jest:
1) niekwalifikowanie się do grupy osób, które mogą odbyć staż - tutaj znajdziesz szczegóły http://forumprawne.org/bezrobocie/441937-staz-z-urzedu-pracy.html, czy
2) wsparcie udzielone przez PUP w roku 2010.... podejrzewam, że staż miałby być realizowany w ramach tego samego projektu unijnego, z którego realizowano twoją działalność gospodarczą.

Możesz doprecyzować? Napisz też z jakich środków (nazwa projektu) otworzyłaś działalność gospodarczą i czy jest to ten sam projekt w przypadku organizacji stażu.

Ostatnia edycja:
Witam staż jest niestety realizowany w ramach tego samego projektu unijnego ,więc pewnie nie ma żadnych szans na ten staż ?....:(

O szanse musisz pytać swojego PUP..., natomiast projekty takie mają za zadanie objąć wsparciem jak największą grupę uczestników, dlatego najczęściej wykluczony jest udział jednej osoby kilkakrotnie w tym samym projekcie.

Powrót