Staż-Problem z badaniami lekarskimi

• Autor wątku Autor wątku JohnTerry26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

JohnTerry26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie mam na imię Wojtek w Piątek dostałem telefon(od przyszłego pracodawcy gdzie będę odbywał staż, że mój wniosek o staż został rozpatrzony pozytywnie i żebym w Poniedziałek zgłosił się po skierowanie na badanie lekarskie.Dzisiaj poszedłem po te skierowanie panie mi wszystko ładnie wytłumaczyły, że trzeba zrobić badania i z tym do UP itd,itd.
No to korzystając z okazji poszedłem dzisiaj do ośrodka zdrowia w celu wykonania tych badań.I tam się zaczęły schody mianowicie Pielęgniarki, które tam są rejestrują na wizytę do lekarza.Powiedziały mi, że mój lekarz (jedyny lekarz od wystawiania takich rzeczy w mojej miejscowości) jest na urlopie i powiedziały mi, że nie wiadomo kiedy wróci, że trzeba się codziennie dowiadywać czy lekarz jest czy go nie ma. Również nie udzielili mi informacji, kiedy na ten urlop poszedł.I że pan nic nie załatwi, póki pan doktor z urlopu nie wróci.
I co mam teraz zrobić? Czekać spokojnie aż pan doktor wróci z urlopu czy powiadomić UP o tym ? Czy może przyszłego pracodawcę u którego będę odbywał staż?
Jeśli taki temat był to przepraszam, ale nigdzie nie mogłem go znaleźć liczę na jakaś pomoc, bo pierwszy raz jestem w takiej sytuacji.

Pozdrawiam.

Sytuacja wręcz absurdalna.

Otrzymałeś skierowanie na badanie z PUP czy od organizatora stażu?

O całej sytuacji poinformuj bezwględnie PUP a potem organizatora stażu

Witam sprawa już powoli się rozwiązuje lekarz wraca w Piątek poinformowałem UP o tym wydarzeniu stwierdzili, że nie ma problemu zebym spokojnie po niedzieli poszedł zrobił badania.Tylko po prosili, żeby po badaniach w miarę szybko do nich przyjechał z wynikami. Staż zacznę prawdopodobnie od 15-stego.Tak mi powiedzieli dzisiaj przez telefon UP.

Dziękuje za odpowiedź i odpowiadam na pytanie tak skierowanie na badanie dostałem od przyszłego pracodawcy gdzie odbędę staż, a nie od UP Lecz oni wszystko robili z wiedzą że to UP wydał pozytywna opinie bo wiedzili też na ile dostałem staż i ze mój wniosek został pozytywnie rozpatrzony przez UP najwidoczniej dostali telefon z UP.I zgode UP na wydanie mi skierowania na badanie.

I tyle. :) jestem zadowolony ;)

Ostatnia edycja:
Powrót