staz stypendium

• Autor wątku Autor wątku lordczarny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lordczarny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
mam pytanie odnośnie wysokości stypendium stażowego za czerwiec i lipiec dostałem 997,40 zł a za sierpień 1017,40 zł (z tego co zdazyłem znalezc w internecie jedna to kwota z podatkiem a druga bez )

pytałem w tej instytucji pto babka mi tylko powiedziała
ze to moze ze był niepełny miesiac WTF? (pracowałem od połowy maja i ok w maju dostałem za niepełny miesiac ale czerwiec. lipiec , sierpien przepracowałem całe a stypendia sie różnią
za te miesiące)
wie ktos o co chodzi moze po prostu czegos nie dostrzegam

tu regulamin http://cras.org.pl/wp-content/uploads/2018/01/POWER_Regulamin.pdf choc nic tam nie ma na ten temat (chyba)

niby nie duza kwota różnicy ale w skali 6 miesiacy jest to juz kwota znaczna

lordczarny napisał:
tu regulamin http://cras.org.pl/wp-content/upload..._Regulamin.pdf choc nic tam nie ma na ten temat (chyba)
A widział Pan ten zapisy? Na str. 5:"W okresie odbywania stażu stażyście przysługuje miesięczne stypendium stażowe wynoszące 1280,26zł brutto miesięcznie wraz z kosztami pracodawcy." i na str. 6 "W trakcie uczestnictwa w projekcie Uczestnik jest uprawniony do otrzymania: (...) stypendium stażowego w trakcie odbywania stażu zawodowego w wysokości 1280,26 zł brutto/miesięcznie wraz z kosztami pracodawcy". Czy orientuje się Pan czym są "koszty pracodawcy"? Być może mówi o tym umowa trójstronna dotycząca odbycia stażu zawarta pomiędzy Panem, organizatorem a zakładem pracy? Proszę poszukać.

lordczarny napisał:
za czerwiec i lipiec dostałem 997,40 zł a za sierpień 1017,40 zł (z tego co zdazyłem znalezc w internecie jedna to kwota z podatkiem a druga bez )
To są kwoty, które obowiązują osoby bezrobotne skierowane na staż przez powiatowy urząd pracy. Kwota 997,40 zł brutto obowiązywała do 31.05.2018 r., natomiast od 01.06.2018 r. stypendium stażowe zwaloryzowano do kwoty 1017,40 zł brutto. Ale te przepisy obowiązują osoby skierowane na staż przez urząd pracy. A Pana skierowało Stowarzyszenie „CRAS”– Centrum Rozwoju Aktywności Społecznej z siedzibą w Rzeszowi. I to z nimi trzeba wyjaśniać (najlepiej drogą pisemną) wszelkie wątpliwości.

Ostatnia edycja:
Powrót