W
wandetta
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam,chciałabym się dowiedzieć czy mogę odbyc staż(skierowanie z urzędu pracy) w firmie męża,jest to spółka cywilana?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A skąd założenie, że nie zaprzestaną? Może faktycznie jakaś część miejsc stażu w danym roku zostanie zorganizowana w jednostkach publicznych, ale czy i ile ich będzie zależy od decyzji kierownictwa. Więc prawdopodobieństwo organizacji stażu u przedsiębiorcy/pracodawcy (bo tego dotyczy wątek) bez wymogu zatrudnienia jest bliskie zeru.AnjulaC. napisał:Ale pozostaje jeszcze sfera publiczna tam nie może być deklaracji zatrudnienia a pupy nie zaprzestaną całkowicie kierowania do tam stażystów.
Pogląd chwalebny, ale spróbuj to przetłumaczyć ustawodawcy i organom powołanym do monitorowania wdrażania zmian do ustawy przez PUP-y.AnjulaC. napisał:Efektywność zatrudnienia jest ważna ale nie może być jedyną przesłanką przy podejmowaniu decyzji o skierowaniu na staż.
Nie mam pojęcia z iloma PUP-ami miałaś dotychczas styczność, że tak stanowczo stoisz na stanowisku, iż z zasady brak zatrudnienia po stażu nadal nie stanowi przeszkody do organizacji stażu, ale moim zdaniem Twoje doświadczenie jest raczej niewielkie. Może warto jednak jeszcze trochę "poszperać".AnjulaC. napisał:Wystarczy poczytać sobie na stronach poszczególnych up ogłoszenia o naborze na staż w części z nich zaznaczono że deklaracja zatrudnienia po stażu nie jest obligatoryjna. Według mnie interpretujesz zbyt rygorystycznie nowelizacje ustawy.
To widać.AnjulaC. napisał:Nie napisałam że w wielu
No dobrze, to może konkretnie: które? W ogłoszeniach o naborze wniosków jest określone, że zatrudnienie po stażu nie będzie brane pod uwagę przy rozpatrywaniu wniosków? Wskaż proszę linki, bo chciałabym się zapoznać z tymi informacjami.AnjulaC. napisał:...część nadal nie wymaga gwarancji przynajmniej jeżeli chodzi o sektor publiczny.