Staż w UP, a konto AdSense na YouTube

• Autor wątku Autor wątku Seqo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Seqo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, nazywam się Damian i od miesiąca jestem na stażu w miejscowym UP. Zastanawiam się czy w wolnych chwilach od pracy mógłbym prowadzić zmonetaryzowany kanał na YouTube. Chodzi mi konkretnie o konto AdSense jakie występuje na tej stronie. To co bym chciał robić, to odkładać sobie pieniądze na koncie, a móc je wypłacić dopiero po zakończeniu stażu, bo w trakcie to wiadomo, ze nie wolno. Czy taki proceder byłby zgodny z prawem czy nie ma mowy? Najwyżej będę kręcił niezmonetaryzowane filmiki dopóki staż się nie skończy ;) (Wiem, że nikt nie sprawdziłby mnie czy odkładam sobie pieniądze, ale nurtuje mnie czy jak wypłacę załóżmy 500zł po stażu [i już nie będę miał statusu bezrobotnego, bo hipotetycznie pracowałbym na yt] to ktoś może dopatrzeć się, że te pieniądze zarabiane były w czasie odbywanego stażu, czyli niezbyt legalnie?)

PS: Jeszcze jedna rzecz. Czy w przypadku kontroli z UP, kontrolerzy sprawdzają czy miałem wykonywane badania lekarskie czy nie? A może tylko pytają i nic więcej? Pracuje przy sprzedaży, ale nic związanego z jedzeniem i nikt nic nie wspominał mi o tym. Miałem jedynie szkolenie BHP, ale to standard. Czy może wynikać to z tego, że jestem świeżo po szkole zawodowej (egzamin z przyczyn osobistych zawaliłem) i już takie badanie wykonywane w szkole niedawno miałem i dla nich to oczywiste, że wszystko ze mną dobrze? A może nie zawsze stażysta kierowany musi być na badania?

Pozdrawiam serdecznie,
Damian :]

Witam ponownie,
Czy ktoś byłby tak miły i mógłby mi odpowiedzieć na zadane przeze mnie pytania? Bardzo bym prosił :)

Pozdrawiam!

Powrót