S
Seqo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, nazywam się Damian i od miesiąca jestem na stażu w miejscowym UP. Zastanawiam się czy w wolnych chwilach od pracy mógłbym prowadzić zmonetaryzowany kanał na YouTube. Chodzi mi konkretnie o konto AdSense jakie występuje na tej stronie. To co bym chciał robić, to odkładać sobie pieniądze na koncie, a móc je wypłacić dopiero po zakończeniu stażu, bo w trakcie to wiadomo, ze nie wolno. Czy taki proceder byłby zgodny z prawem czy nie ma mowy? Najwyżej będę kręcił niezmonetaryzowane filmiki dopóki staż się nie skończy
(Wiem, że nikt nie sprawdziłby mnie czy odkładam sobie pieniądze, ale nurtuje mnie czy jak wypłacę załóżmy 500zł po stażu [i już nie będę miał statusu bezrobotnego, bo hipotetycznie pracowałbym na yt] to ktoś może dopatrzeć się, że te pieniądze zarabiane były w czasie odbywanego stażu, czyli niezbyt legalnie?)
PS: Jeszcze jedna rzecz. Czy w przypadku kontroli z UP, kontrolerzy sprawdzają czy miałem wykonywane badania lekarskie czy nie? A może tylko pytają i nic więcej? Pracuje przy sprzedaży, ale nic związanego z jedzeniem i nikt nic nie wspominał mi o tym. Miałem jedynie szkolenie BHP, ale to standard. Czy może wynikać to z tego, że jestem świeżo po szkole zawodowej (egzamin z przyczyn osobistych zawaliłem) i już takie badanie wykonywane w szkole niedawno miałem i dla nich to oczywiste, że wszystko ze mną dobrze? A może nie zawsze stażysta kierowany musi być na badania?
Pozdrawiam serdecznie,
Damian :]
PS: Jeszcze jedna rzecz. Czy w przypadku kontroli z UP, kontrolerzy sprawdzają czy miałem wykonywane badania lekarskie czy nie? A może tylko pytają i nic więcej? Pracuje przy sprzedaży, ale nic związanego z jedzeniem i nikt nic nie wspominał mi o tym. Miałem jedynie szkolenie BHP, ale to standard. Czy może wynikać to z tego, że jestem świeżo po szkole zawodowej (egzamin z przyczyn osobistych zawaliłem) i już takie badanie wykonywane w szkole niedawno miałem i dla nich to oczywiste, że wszystko ze mną dobrze? A może nie zawsze stażysta kierowany musi być na badania?
Pozdrawiam serdecznie,
Damian :]