Staż z bezrobocia - pytanie

• Autor wątku Autor wątku 17kamil175
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
1

17kamil175

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
24
Witam, chciałbym zapytać czy jest możliwy staż z bezrobocia w sklepie, który prowadzi mój ojciec/mama, jeśli tak to jaka jest szansa, że taki staż otrzymam ?

Jeśli ktoś się jeszcze orientuje to w jakim czasie dostaje się odpowiedź z bezrobocia z decyzją o przyznaniu takowego stażu ?

Liczę na odpowiedź, pozdrawiam.

17kamil175 napisał:
Witam, chciałbym zapytać czy jest możliwy staż z bezrobocia w sklepie, który prowadzi mój ojciec/mama, jeśli tak to jaka jest szansa, że taki staż otrzymam ?

Jeśli ktoś się jeszcze orientuje to w jakim czasie dostaje się odpowiedź z bezrobocia z decyzją o przyznaniu takowego stażu ?

Liczę na odpowiedź, pozdrawiam.

EDIT: Jeszcze chciałbym dodać, że staram się o staż na 6 miesięcy.
Czy wie ktoś jeszcze jakie jest najniższe wynagrodzenie na 2014 rok ?

17kamil175 napisał:
czy jest możliwy staż z bezrobocia w sklepie, który prowadzi mój ojciec/mama
Jest możliwy jeśli PUP wyrazi na to zgodę.
17kamil175 napisał:
jeśli tak to jaka jest szansa, że taki staż otrzymam ?
Nie mamy szklanej kuli... nie rozstrzygniemy tego na forum. Odsyłam do PUP.
Polecam dokładną i uważną lekturę wątku http://forumprawne.org/bezrobocie/441937-staz-z-urzedu-pracy.html.
17kamil175 napisał:
w jakim czasie dostaje się odpowiedź z bezrobocia z decyzją o przyznaniu takowego stażu ?
Odpowiedź na wniosek złożony przez pracodawcę dotycz. zorganizowania stażu rozpatrywany jest w terminie 1 miesiąca. PUP informuje wnioskodawcę (pracodawcę) o rozpatrzeniu wniosku na piśmie.
17kamil175 napisał:
Czy wie ktoś jeszcze jakie jest najniższe wynagrodzenie na 2014 rok ?
Ale chodzi ci o wysokość stypendium stażowego czy wysokość minimalnego wynagrodzenia za pracę?
Bo jeśli stypendium to 988,40 zł , a jeśli minimalne wynagrodzenie za pracę to 1680,00 zł.

Ostatnia edycja:
Mam rozumieć, że dla PUP nie ma znaczenia czy staż będę odbywał w sklepie rodziców czy w sklepie osoby kompletnie ze mną niespokrewnionej ?

Chodzi mi o miesięczne wynagrodzenie za staż, który powiedzmy będę odbywał przez okres 6 miesięcy.

Powrót