Staż z programu POWER a ciąża

• Autor wątku Autor wątku ewelka6789
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewelka6789

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
mem pewien problem. Od 26 września tego roku jestem na stażu realizowanym w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja i Rozwój 1.2.2. Aktualnie jestem w ciąży (w 3 miesiącu).Staż był załatwiany przez stowarzyszenie. Związku z tym mam pytanie czy Urząd Gminy, w którym odbywam staż może ze mną rozwiązać umowę jeśli pójdę na L4? Po za tym gmina miała mnie zatrudnić po zakończeniu stażu. Proszę o poradę, w którym momencie przejść na L4 żebym mogła na tym jak najlepiej wyjść. Jeszcze jedno pytanie czy Urząd Pracy zarejestruje mnie w przypadku gdy Gmina zakończy ze mną współpracę na etapie stażu bądź wcześniej?

ewelka6789 napisał:
. Proszę o poradę, w którym momencie przejść na L4 żebym mogła na tym jak najlepiej wyjść. ?

Jak lekarz uzna, że jest Pani chora i niezdolna przez swą chorobę do pracy lub gdy ciąża będzie zagrożona.

ewelka6789 napisał:
czy Urząd Pracy zarejestruje mnie w przypadku gdy Gmina zakończy ze mną współpracę na etapie stażu bądź wcześniej?
Tak, jeśli rejestrując się będzie Pani zdolna i gotowa na podjęcie pracy, czyli nie może być Pani w tym czasie na zwolnieniu lekarskim.

mam ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Powrót