J
jotka90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Na stażu z PUP jestem od 15.03.2010 do 13.08.2010r. Firma, w której pracuje a raczej pracodawca wymaga ode mnie wiele ponad moje obowiązki. Pracuje po 8 godz. minium. Nie przedstawiono mi nawet mojego planu stażu. Nikt mnie nie uczy tu niczego - wymagają ode mnie takiej samej pracy jak od każdego pracownika zatrudnionego w firmie. Poza tym odbywam staż w Łodzi a podlegam pod urząd pracy w Tomaszowie Maz., w związku z czym chciałabym wrócić miejsca zamieszkania, gdzie jestem zameldowana, gdyż skończył się rok akademicki (studiuję zaocznie) i dalszy staż w Łodzi jest bezcelowy, gdyż na mieszkanie i życie wydaję całe stypendium stażowe.
W związku z powyższym chciałabym zrezygnować ze stażu w tej firmie, ale bez konsekwencji czyli wykreślenia z rejestru bezrobotynych, dlatego chciałam zapytać czy mogę zmienić miejsce odbywania stażu, na jakiegoś pracodawcę z mojego regionu?? Czy taki zastępczy staż mógłby mi zorganizować mój rodzic w rodzinnej firmie?
W związku z powyższym chciałabym zrezygnować ze stażu w tej firmie, ale bez konsekwencji czyli wykreślenia z rejestru bezrobotynych, dlatego chciałam zapytać czy mogę zmienić miejsce odbywania stażu, na jakiegoś pracodawcę z mojego regionu?? Czy taki zastępczy staż mógłby mi zorganizować mój rodzic w rodzinnej firmie?