staz z ue

• Autor wątku Autor wątku ewusia1988
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ewusia1988

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam moj pup przyjmuje wnioski z programu power( projekt podbny do kapital ludzki) wymagana jest efektywnośc, mam pracodawce z budżetówki, ktory zlozy za mnie wniosek,dzwonilam do pup i mowia ze mzoe byc rozptrzony negatywnie ale mzoe byc pozytynwie. i nie wiem co robic, bo jak zosatnie engatywnie to zostanie bez pracy. ten program power wymaga zatrudnienia,wiec po co skaldac wnisoek bez, a le ni eotzrymalam jednoznaczej odpowiedzi , ze go odrzuca.

ewusia1988 napisał:
ten program power wymaga zatrudnienia,wiec po co skaldac wnisoek bez, a le ni eotzrymalam jednoznaczej odpowiedzi , ze go odrzuca.
Bo wnioski rozpatruje Dyrektor UP, ewentualnie powołana w tym celu komisja, więc nic dziwnego, że pracownik nie odpowie jednoznacznie za decyzje, których sam nie podejmuje.
Przy PO WER-ze faktycznie wymagana jest wysoka efektywność programu, czyli wysoki wskaźnik zatrudnień po stażach. Także szanse na pozytywne rozpatrzenie Twojego wniosku są bliskie zeru. Szukaj innego pracodawcy, który ma możliwość zadeklarować takie zatrudnienie.

dziękuje za odpowiedz. wcześniej były wnioski z fp i pani mówiła ze były przypadki gdzie było przyzwolenie, ale power to UE i inne wymagania, i nowy program, wiec tak mamlajmy ze szkoda zachodu do tego na stronie pisze ze po zkaonaczeniu projektu należny udokumentowac zatrudnienie. chociaż z drugiej strony urzedy na pewno beda Skalda wnioski i wszystkie będą odrzucone?

ewusia1988 napisał:
urzedy na pewno beda Skalda wnioski i wszystkie będą odrzucone?
Skoro program wymaga wysokiego wskaźnika zatrudnienia, to pewnie będą odrzucone.

Powrót