Staż z UP, zatrudnienie po nim oraz zachowanie pracodawcy

• Autor wątku Autor wątku Antytaonka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antytaonka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Niedawno zaczęłam staż kosmetyczny z UP, 5 miesięcy w Salonie Kosmetycznym. Sama szukałam pracodawcy, ponieważ zaproponowała mi to Pani z urzędu. Pracodawca ponoć zgłosił chęć zatrudnienia mnie po odbyciu stażu, nie wiem na ile i na jakich warunkach, lecz po stażu wyprowadzam się nieco dalej, i dojazd do pracy zajmowałby mi 2h, w związku z tym nie bardzo mi się opłaca, czy mogłabym odmówić zatrudnienia, czy jest to moim obowiązkiem po stażu aby podjąć pracę w tej firmie?
Druga sprawa to program stażu, w którym mam kilka rzeczy. Szefowa po przyjściu od razu zapowiedziała że mam się skupić na robieniu paznokci, bo ona ma do tego jedną osobę, a jest popyt na to. W związku z tym chce mi dać klientów, co wskazuje na samodzielną pracę, ogranicza też program stażu do jednego działu, więc wychodzi na to że po jego skończeniu nie będę potrafiła robić reszty rzeczy wymienionych w programie.
Bardzo proszę o pomóc i z góry dziękuję.

Antytaonka napisał:
więc wychodzi na to że po jego skończeniu nie będę potrafiła robić reszty rzeczy wymienionych w programie.
A co dokładnie masz w programie? Na jakim stanowisku odbywasz staż?

Na stanowisku kosmetyczka. W programie mam zasady bhp, dezynfekcja w salonie kosmetycznym, manicure hybrydowy, japonski, klasyczny, paznokcie zelowe, akrylowe (gdzir akrylowych nie robimy), henna i regulacja brwi, pielegnacja twarzy.

Powrót