M
Murzyn1957
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Proszę o pomoc bo sam nie jestem w stanie wyjaśnić pewnych zawiłych dla mnie kwestii. Postaram się w skrycie wyjaśnić cały galimatias. 25 kwietnia zostałem zatrudniony z PUP na sześcio miesięczny staż. Po przepracowaniu więcej jak miesiąc doznałem nawrotu choroby kręgosłupa i przebywam na ciągłym zwolnieniu do dnia dzisiejszego.Pod koniec września odniosłem zwolnienie do PUP które trwało do 17 pażdziernika i wówczas dowiedziałem się że zostałem zwolniony z pracy 30sierpnia gdyż upłynęło 90dni niezdolności do pracy wówczas postanowiłem się zarejestrować ponownie w PUP jednak mi odmówiono tłumacząc że nie mogę bo jestem na ciągłości zwolnienia.17 pażdziernika po wizycie u lekarza znowu otrzymałem zwolnienie do 31 pażdziernika więc jak.zwykle poszedłem do PUP aby je dostarczyć jednakże nie przyjęto go ode mnie, wydając mi zaświadczenie,żebyłem zatrudniony do 30 sierpnia i z tym.pismem wysłano mnie do MOPS voo uczyniłem. Dzisiaj odwiedził mnie pracownik socjalny i zadał mi pytanie" czy jest Pan zarejestrowany w PUP odpowiedziałem że tak bo jestem na zwolnieniu i tu duże zdziwienie bo miły Pan oświadczył że. prawdopodobnie nie bo umowa o pracę wygasła z dniem 30 sierpnia.Pan oświadczył że gdybym był zarejestrowany w PUP to należał by mi się zasiłek okresowy w kwocie 270zł dla mnie liczy się każdy grosz i dziękował bym i za to niestety pewnie i tego nie otrzymam bo jutro ma się wszystko wyjaśnić ale ja postanowiłem wszystko to opisać i bardzo podziękować za odpowiedz. Myślę tylko kto tu w tym całym zamieszaniu popełnił błąd i dlaczego mnie to spotkało?