Staż z urzędu pracy

• Autor wątku Autor wątku Kinga200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kinga200

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam odbywalam staż z urzędu pracy niestety Nie było mnie 3 dni w pracy i nformowalam o tym pracodawcę dlaczego mnie nie będzie niestety pracodawca złożył pismo o przerwanie stażu . W dniach których mnie nie bylo byłam u lekarza jednakże nie wzięłam zwolnienia na te dni próbowałam załatwić to polubownie ale bez skutku chce przypomnieć ze to było miesiąc temu niestety nie otrzymam już zwolnienia wstecz i chciałam się dowiedzieć co mogę zrobić by jednak nie przerwano mi tego starzu nie podpisałam jeszcze żadnego oświadczenia o przerwaniu z góry dziękuję czekam na odp

A składałaś już wyjaśnienia w PUP dlaczego przez 3 dni nie było Cię na stażu? Rozumiem, że w tych dniach masz tzw. NN-ki (nieobecność nieusprawiedliwioną), tak?
Ja nie widzę tutaj innej możliwości jak tylko błagać pracodawcę o zmianę postawy. Jeśli pracodawca będzie skory pomimo tych nieobecności kontynuować staż, to być może, powtarzam być może PUP na to przystanie. Jeśli natomiast pracodawca kategorycznie się sprzeciwi, to nie ma o czym mówić - staż zostanie przerwany i tyle.

Przepraszam, że pytam, ale Twoje postępowanie jest dla mnie trudne do zrozumienia: jak można nie przyjść do pracy i w żaden sposób nie usprawiedliwić i nie udokumentować nieobecności? Naturalnym następstwem takiego postępowania jest rozwiązanie współpracy...

Powrót