Staż za 3 dni

• Autor wątku Autor wątku miszaq92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miszaq92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam, rozpocząłem staż 28 kwietnia, więc zaniosłem do urzędu listę za 3 dni pracy za kwiecień, dziś mi zapłacili 99,80zł co wychodzi 33zł za dzien, czyżby nie uwzględnili mi 3 dni tylko 2 czy po prostu tak ma być na początku? Zaznaczam, że mam dostawać za staż 997,40zł na rękę. Pozdrawiam.

Wszystko jest w porządku.
W przypadku wypłaty stypendium stażowego za niepełny miesiąc (w tym przypadku za 3 dni kwietnia) stypendium nalicza się proporcjonalnie do przepracowanego okresu, czyli dzieli się kwotę stypendium (997,40 zł) przez 30 dni (niezależnie ile dany miesiąc ma dni) i mnożąc wynik przez liczbę dni kalendarzowych przypadających od chwili nabycia prawa do stypendium.
Czyli: 997,40/30 dni x 3 dni (28-30.04) = »99,80 zł

Czyli czasami wyjdzie 1030 zł?

tomciopogromcio napisał:
Czyli czasami wyjdzie 1030 zł?
??? A niby jak, jak maksymalną kwotą jest 997,40 zł? Możesz wyjaśnić, bo nie rozumiem?

"stypendium nalicza się proporcjonalnie do przepracowanego okresu, czyli dzieli się kwotę stypendium (997,40 zł) przez 30 dni (niezależnie ile dany miesiąc ma dni) i mnożąc wynik przez liczbę dni kalendarzowych przypadających od chwili nabycia prawa do stypendium. "

(997,4/30)*31=1030. Tak sobie ubzdurałem przez ten cytat :P.

tomciopogromcio napisał:
(997,4/30)*31=1030. Tak sobie ubzdurałem przez ten cytat :P.
To teraz jeszcze raz uważnie przeczytaj to:
Kosssz napisał:
stypendium nalicza się proporcjonalnie do przepracowanego okresu, czyli dzieli się kwotę stypendium (997,40 zł) przez 30 dni (niezależnie ile dany miesiąc ma dni)i mnożąc wynik przez liczbę dni kalendarzowych przypadających od chwili nabycia prawa do stypendium.
Nie ma opcji, aby stypendium stażowe za miesiąc stażu wyniosło więcej niż 997,40 zł.

ok, mam jeszcze jedno pytanie. Zapłacili mi za te 3 dni 99,80zł i w przelewie mialem napisane że pod.0.00,ub.z.0.00, więc rozumiem że za cały miesiąc dostanę pełne 997,40zł?

Ostatnia edycja:
miszaq92 napisał:
Zaznaczam, że mam dostawać za staż 997,40zł na rękę.
miszaq92 napisał:
więc rozumiem że za cały miesiąc dostanę pełne 997,40zł?
To teraz podstawowe pytanie: czy staż jest współfinansowany ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego? Bo z czegoś musi wynikać Twoje przekonanie, że masz dostawać za staż 997,40zł na rękę.

mam cos takiego
2u5cntf.jpg

no więc w końcu z jakich środków jest finansowany mój staż?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
:what:Na pewno na podstawie skrawka zdjęcia tego nie stwierdzę. Muszę zobaczyć całość decyzji.
Czy gdziekolwiek w swoich dokumentach dotyczących stażu masz logo UE lub informację o współfinansowaniu programu ze środków UE?

Ostatnia edycja:
niestety nie mam żadnego logo ani informacji. Więc rozumiem, że to takie zwykły staż z urzędu? Niezbyt ciekawie w takim razie.

miszaq92 napisał:
niestety nie mam żadnego logo ani informacji. Więc rozumiem, że to takie zwykły staż z urzędu?
Raczej tak.
Ale skąd zatem przekonanie w pierwszym poście, że otrzymasz 997,40 zł do ręki?

bo myślałem że finansowane jest z środków unijnych, cóż... smutne to że nawet ze stażu odliczają podatki.

Zawsze odliczali... Trzeba jednak się cieszyć, że ma się pracę, prawda?

mam staż z programu PO WER współfinansowanego ze środków UE, co to oznacza?

To znaczy, że jest to jednak staż "unijny" czyli od stypendium nie jest odprowadzana zaliczka na podatek dochodowy od osób fizycznych, czyli wysokość stypendium netto=brutto.
Za pełny miesiąc kalendarzowy stażu otrzymasz 997,40 zł "na rękę".

Powrót