staż

• Autor wątku Autor wątku Magdaaa21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magdaaa21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Czy pracodawca może przyjąć starzyste przez urząd pracy nie mając pracownika tylko uczniów mlodocianych? Chodzi tu o zaklad fryzjerski.

Dzień dobry mam pytanie właśnie związane że stażem czy jest możliwość powrotu na staż po 4 latach przerwy i wykonywanie zawodu fryzjerki?
Moja małą przeszkodą był wtedy synek którym byłam w ciąży
Skończyłam szkołę zawodową oraz przystąpiłam do egzaminów czeladniszczych a wstedy zostały mi tylko właśnie ten staż

Ostatnia edycja:
Skierowanie na staż zależy obecnie od wielu czynników tj. od profilu pomocy ustalonego w PUP, aktywności przewidzianej w Indywidualnym Planie Działania (IPD) ustalanym dla każdego bezrobotnego czy też braku doświadczenia zawodowego na danym stanowisku. Więcej szczegółów znajdziesz tutaj: http://forumprawne.org/bezrobocie/441937-staz-z-urzedu-pracy.html
Justa1990 napisał:
czy jest możliwość powrotu na staż po 4 latach przerwy i wykonywanie zawodu fryzjerki? Moja małą przeszkodą był wtedy synek którym byłam w ciąży
Wyjaśnij proszę co rozumiesz poprzez "powrót na staż".
Odbywałaś go już kiedyś? Jeśli, tak, to kiedy i jak długo? Czy został przerwany, a jeśli tak to z jakiego powodu i czy ponosiłaś konsekwencje? Czy kiedykolwiek pracowałaś na stanowisku fryzjerki?

Ostatnia edycja:
Po 1.Nigdy nie przystąpiłam na staż bo zaraz po zakonczeniu zawodówki dowiedziałam że jestem w ciąży .
Po 2. Chodzi mi o to czy mogłabym teraz zrobisz staż?
Zapomniałam wspomnieć że nie jestem nigdzie zarejestrowana żaden urząd pracy ani pup

Po pierwsze musi się Pani zarejestrować w PUP aby móc ubiegać się o staż. Tam po rejestracji może Pani usykać dokładne informacje odnośnie tego, jak wygląda procedura przyjmowania na staż oraz jakie są warunki kwalifikacyjne do stażu.

Będąc swojego czasu zarejestrowana w PUP dostałam informację, że pracownicy urzędów pracy stosują praktykę wysyłania na staż wyłącznie raz tak, aby dofinansowanie do stażu objęło większą ilość bezrobotnych. Tak samo jest z długością stażu (częściej wysyłane są osoby na staże 6-cio niż 12-sto miesięczne.

Jak już napisała Emulka
Kobieta.gif
, powinnaś dokonać rejestracji w PUP, bo tam zapada decyzja o skierowaniu na staż.
Zbyt mało informacji posiadamy, aby rozstrzygnąć tę kwestię na forum.

Powrót