M
m0na
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam! od środy jestem na stażu z urzędu pracy na kasie stoje sama mam swój login etc. pierwszego dnia miałam manko około 100 zł drugiego oko 10zł ( dodam że miałam 3 tyg przerwy bo robiłam badania na potrzeby książeczki sanepidowskiej) Kasy są dwie jestem ja i normalny pracownik który ma swoje stanowisko .
Pytanie :
1 . Czy musze płacić za manko ( szefowa zapłaciła dzisiaj mi ale zasugerowala iż nastepnym razem bd mi to odjęte ze stażowego )
2. Czy mogę być sama na kasie ? czy musi byc osoba obok zeby mnie kontrowlowac? Mam zamiar iść do urzędu i powiedzieć co się dzieje ale chcę być pewna że mam racje
Poza tym wiem że jeśli czegoś nie wiem mam zapytać pracownika
Czasami zdarza się ze jestem sama na sklepie a pracownik na zapleczu czy takie coś jes dopuszczalne ?
Czy musze pracować w weekendy czytałam że musi być zezwolenie starosty ale nie wiem czy takowe było
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Pytanie :
1 . Czy musze płacić za manko ( szefowa zapłaciła dzisiaj mi ale zasugerowala iż nastepnym razem bd mi to odjęte ze stażowego )
2. Czy mogę być sama na kasie ? czy musi byc osoba obok zeby mnie kontrowlowac? Mam zamiar iść do urzędu i powiedzieć co się dzieje ale chcę być pewna że mam racje
Poza tym wiem że jeśli czegoś nie wiem mam zapytać pracownika
Czasami zdarza się ze jestem sama na sklepie a pracownik na zapleczu czy takie coś jes dopuszczalne ?
Czy musze pracować w weekendy czytałam że musi być zezwolenie starosty ale nie wiem czy takowe było
Z góry dziękuje za odpowiedzi