Staż

• Autor wątku Autor wątku Juleczkakaka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Juleczkakaka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, aktualnie jestem na stażu z projektu unijnego 150godzin do wyrobienia w ciągu miesiąca 1800zl na rękę za to. Firma w której odbywam staż jest jedna wielka pomyłka, pracownicy wymyślają na mnie skargi, oceniają jako tania siłę robocza a później kierownictwo ma pretensje, firma w której pracuję nie zapewnia mi 8godzinnego zajęcia tylko około 3godzin na cały dzień dlaczego? Dlatego że opiekun przyjmujący nasza szóstkę osób dostaje 500zl za jedną osobę a pracy w firmie dla nas tak naprawdę nie ma ale są ciągle pretensje i szydzenie ze strony pracowników. Atmosfera w tej firmie jest nie do zniesienia, chciałabym zrezygnować z tego stażu dla spokojnej głowy i teraz pytanie do was czy unia zapłaci mi za przepracowane dni? I czy mogę złożyć pismo w którym wyjaśnię że rezygnuję z winy firmy dodam że 4dni byłam chora i kazano mi odrobić to więc pracuje po 10,11g dziennie

Juleczkakaka napisał:
i teraz pytanie do was czy unia zapłaci mi za przepracowane dni?
Za przepracowane dni zapłaci.
Juleczkakaka napisał:
czy mogę złożyć pismo w którym wyjaśnię że rezygnuję z winy firmy dodam że 4dni byłam chora i kazano mi odrobić to więc pracuje po 10,11g dziennie
Złożyć Pani może wszystko.
Odrębną sprawą jest to, czy zostanie uwzględnione Pani tłumaczenie. Instytucja, która skierowała Panią na staż może mieć wątpliwości.

Ostatnia edycja:
Udział w stażu był z mojej woli, to projekt unijny który zaproponowali mojej szkole i zbierali chętne osoby. Uważam że chyba powinni uwzględniać skargi bo jednak oni płacą jeszcze opiekunowi za nas więc niech wiedzą ZA CO płacą :)

Juleczkakaka napisał:
ż Udział w stażu był z mojej woli, to projekt unijny który zaproponowali mojej szkole i zbierali chętne osoby.
No i? Nie ma to znaczenia, bo ostatecznie wzięła Pani w nim udział.
Juleczkakaka napisał:
Uważam że chyba powinni uwzględniać skargi bo jednak oni płacą jeszcze opiekunowi za nas więc niech wiedzą ZA CO płacą
Ale KTO powinni? Złożenie skargi nie przesądza o "załatwieniu" sprawy...

Ostatnia edycja:
Powrót