Stłuczka autem

• Autor wątku Autor wątku karolus6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
K

karolus6

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Chcialem sie dowiedziec jak wyglada sytuacja prawna ze stluczkami w holandii.Mianowicie chodzi mi o to ze podczas dojazdu do pracy mialem stluczke.Zostalem potraktowany jak zwierze,zabrano mi paszport po stluczce poniewaz twierdzili(moj posrednik)ze potrzebuja ksero choc to ksero przedtem posiadali!Po namowach dalem paszport do ksera,jednak nie dostalem go spowrotem pod pretekstem odrobienia szkody ktora naliczyli na 2500 euro(przypomne to byla stluczka)posrednik zabral mi protokol wypadkowy z policji,i do tej pory go nie otrzymalem.Posrednik kaze mi odrobic kare i chce pobierac 100% mojej pensji,pytanie czy ma do tego prawo,jesli nie ma tego w zapisie umowy o prace.Jak sprawdzic rzeczywisty szacunek wyzej wymienionej szkody,stluczka byla delikatna lekkie uszkodzenie plastikowego zderzaka.Czy mam prawo podac jakos swojego posrednika do sadu lub do ambasady w celu wyjasnienia tego.Poniewaz nie otrzymalem pieniedzy za wykonana ostatnia prace.Dopiero po konsultacjach z ambasada Polski otrzymalem paszport spowrotem.Jakie mieli prawo do zabrania paszportu?Do jakiej instytucji w Holandii moge sie zglosic o pomoc?
Z gory dziekuje za pomoc
Z powazaniem

Już raz napisałem, że nie komentujemy prawa holenderskiego.
To jest dział polskiego prawa pracy. Temat zamykam.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót